"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Kudüs peygamberlerin toplandığı yerdir’

18 Ocak 2018, Perşembe
Filistinli akademisyen Yrd. Doç. Dr. Müncid Ebubekir, “Parça parça olunmasına rağmen Müslümanların tek olarak toplandığı yer, Kudüs’tür. Kudüs, sadece İslâm âleminin değil peygamberlerin de toplandığı yerdir.” dedi.

Çorlu’daki 20 sivil toplum kuruluşu tarafından organize edilen ve bu akşam gerçekleşecek, ‘Özgür Kudüs’ konulu konferansın tanıtım toplantısı Çorlu Öğretmen Evi’nde yapıldı. Filistinli akademisyen Yrd. Doç. Dr. Müncid Ebubekir, Kudüs ve Filistin ile ilgili gerçekleşecek bu önemli faaliyette bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Türkiye’nin her zaman Filistin’in yanında yer aldığını dile getiren Ebubekir, “Filistin ve Mescid-i Aksa ilgili yapılan bu tür faaliyetlerin hayır ve hasenata vesile olmasını diliyorum. Parça parça olunmasına rağmen Müslümanların tek olarak toplandığı yer, Kudüs’tür. Kudüs, sadece İslâm âleminin değil peygamberlerin de toplandığı yerdir. Peygamber Efendimizin (asm) Mi’raç olayına baktığımızda, her tabakada ayrı ayrı peygamberlerle karşılaştığını görüyoruz. Yeryüzüne bu güne kadar 124 bin adet peygamber gönderildiğini görüyoruz. Bunlardan sadece 3’ü Arap, geri kalanları ise Arap olmayan kavimler. Hepsinin toplandığı yer Kudüs’tür. Cinsiyetlerini, dillerini ve ırklarını bilmiyoruz. Ama Kudüs, Allah’a ibadet eden bütün Müslümanlarındır.” dedi.

AA

Etiketler: kudüs
Okunma Sayısı: 1298
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı