"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Lekelenmeme hakkı korunmalı’

18 Nisan 2018, Çarşamba 10:45
Bursa Yeni Asya Derneği tarafından düzenlenen ‘Hürriyet ve Demokrasi Ekseninde İslÂm Kardeşliği ve Dünya Barışı’ konulu programda konuşan gazetemiz yazarı Av. Kadir Akbaş, Adil yargılanma ve lekelenmeme hakkına riayet edilmesi gerektiğini belirtti.

Bediüzzaman Haftası kapsamında Türkiye genelinde yapılan faaliyetlerin sonuncusu Bursa’nın Gemlik ilçesinde gerçekleşti. Bursa Yeni Asya Derneği tarafından düzenlenen ‘Hürriyet ve Demokrasi Ekseninde İslâm Kardeşliği ve Dünya Barışı’ konulu programda konuşan gazetemiz yazarı Av. Kadir Akbaş gündemdeki konulara değinerek hak, Hukuk ve özgürlüklere vurgu yaptı. Akbaş, “Korku değil, umut üzerinden yeni bir gelecek inşa etmek mecburiyetindeyiz. Adaletin gerçekleşeceği konusunda toplumda yaygın bir umutsuzluk söz konusudur.” dedi.Toplumu bir arada yaşatabilmenin en temel şartının güvenlik ve adalet ihtiyacının karşılanması olduğunu vurgulayan Akbaş, “Muhbirlerin, isimsiz ve imzasız ihbar mektuplarına dayanılarak binlerce insanın işine son verilmesi, tutuklanması toplumu cinnet belirtileri gösterir hale getirmiştir. evrensel, uluslar arası insan hakları sözleşmeleri ile düzenlenen adil yargılanma, lekelenmeme hakkına riayet edilmelidir.” diye konuştu.

‘Adaletle davranmakla mükellefiz’

‘Acırsak, acınacak hale düşeriz’ ifadesinin nebevi bir beyan olmadığını belirten Akbaş, “‘Ben helâk edici değilim, Ben Rahmet peygamberiyim’ diyen bir Resulün ümmeti olarak  merhamet ve adaletle davranmakla mükellefiz.” dedi. “Mübalâğa ihtilâlcidir, Her şeyi olduğu gibi vasfetmek gerekir” diyen Akbaş, Bediüzzaman’ın “İman insanı herşeyle dost ve kardeş yapıyor” sözlerini naklederek, “Kardeşlerimize karşı davranışlarımızda ölçü ne olmalı? Said Nursî, ‘Mü’min kardeşini sever ve sevmeli. Fakat fenalığı için yalnız acır. Tahakkümle değil, belki lütufla ıslâhına çalışır’ tavsiyesinde bulunuyor. Bu kıstasla kendimizi değerlendirelim. İnsan kardeşlerimizle ilişkilerimizde nasıl bir yaklaşım içerisindeyiz. İnsanların fena davranışları karşısında öfke ve kızgınlığa düşüp, bedduâ mı ediyor, yoksa muhabbetle ve samimî bir alâkadarlıkla ıslâhları için, hatalarını telâfi etmeleri için gayret gösterip, duâ mı ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 2635
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı