"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mağduriyetler gittikçe artıyor

22 Mart 2017, Çarşamba
Başbakan Binali Yıldırım, referandum çalışmalarını ele almak amacıyla AKP’de görev yapmış bakanlarla bir araya geldi. Toplantıya katılan Cemil Çiçek’in, yargı sorununa değinerek “gittikçe büyüyen bir mağduriyet de var” dediği iddia edildi.

Başbakan Binali Yıldırım, referandum çalışmalarını ele almak amacıyla AKP hükümetlerinde görev alan bakanlarla bir araya geldi. Karar yazarı Elif Çakır, Başbakan Binali Yıldırım’ın bakanlarla bir araya gelinen toplantıya ilişkin olarak kulis yazdı. Elif Çakır, “Bizim partimiz kuşatıcı olmalı” başlığıyla yayımlanan (21 Mart 2017) yazısında “Sayın Cemil Çiçek o toplantıda olur da Türkiye’nin yargı sorunu gündeme gelmez mi? Gelmiş. Elbette ki siyasetin ahlâkla buluşması gerektiği konusu da... Devletin bekasını ilgilendiren bir FETÖ sorunumuz var, ancak gittikçe büyüyen bir mağduriyet de var, yargının gerçek anlamda çalışmalarına bir an önce başlaması gerektiğini uzun uzun anlatmış” ifadelerini kullandı. 

Kutuplaştırıcı dil eleştirilmiş

Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu, davetli olmalarına karşın katılmadıkları toplantıda Melih Gökçek’in son günlerde suçlamalar yönelttiği Bülent Arınç ise gazetecilerin sorularını cevapsız bırakmıştı. Elif Çakır’ın yazısından bazı ifadeler şöyle: “AK Parti’nin ‘evet’ kampanyası: Neredeyse bütün bakanlar söz almış. Ve yine neredeyse büyük bir çoğunluk kampanyada kuşatıcı bir dil kullanılmadığı, toplumu ötekileştiren, kamplara ayıran bir dil kullanıldığı konusunda örneklerle uyarmışlar. Ve bilâkis 14 yıl boyunca ülkeye hizmet eden, devrim niteliğinde reformlar gerçekleştiren AK Parti’nin ‘evet’ diyeni de ‘hayır’ diyeni de samimî olarak kucaklayacak, kuşatacak bir dile sahip olması gerektiği ve toplumu ayıran değil, birleştiren bir söylemi benimsemesi gerektiğinin altını kalın kalın çizmişler. Özetle “Bizim partimiz kuşatıcı olmalı, parmak sallamamalı, ötekileştirmemeli” denmiş.”

‘Ne oluyor, siz kimsiniz’ denilmiyor’

Yazının devamında, medyanın ve siyasetin içindeki trollerin eleştirildiğini söyleyen Çakır, “AK Parti içine fitne sokmaya çalışan “troller” meselesini gündeme getiren isim, AK Parti’nin kurucu isimlerinden olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’deki yemekte yanına oturttuğu ve ‘abi’ diye hitap ettiği Sayın Bülent Arınç. İkinci söz alan isim olmuş. Sayın Bülent Arınç’ın konuşmasıyla sınırlı kalmamış mevzu: “AK Parti adına tuhaf bir şekilde söz sahibi olduğunu iddia eden, parmak sallayan, yol arkadaşımız dediğiniz isimler itibar suikastine uğrarken bizim partimizden ve sizler neden çıkıp ‘ne oluyor, siz kimsiniz’ denilmiyor” denilmiş. Hatta “Partimizden neden ses çıkmıyor sorusu” ciddî ciddî sorulmuş. Başbakan Binali Yıldırım zaman zaman kendisinin de bu sorundan muzdarip olduğunu ve bizzat bu sorunla ilgilendiğini söylemiş” şeklinde yazdı. 

Okunma Sayısı: 9108
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • cicek

    22.3.2017 17:52:51

    O magduriyetlerin bir de ahirette helalligi var sayin cicek hatirlatmak isterim...

  • Yusuf ATMACA

    22.3.2017 11:50:01

    İnanamıyorum bir akpartili mağduriyet demiş. Genede geçte olsa kim masum vatanseverleri dile getiriyorsa ve mağduriyetleri gidermeye çalışıyorsa Allah razı olsun

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı