"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mahir Ünal'dan 'Ruh sağlığı yasası'na ilişkin açıklama

10 Ocak 2019, Perşembe 15:27
AKP Genel Başkan Yardımcısı Ünal, ruh sağlığı yasasının uzun zamandır gündemde olduğunu belirterek, "Yasanın 'toplumun ruh sağlığı bozuldu, yasa çıkaralım' şeklinde okunması değil, psikiyatrlar nasıl çalışacak diye düzenlenmesi gerekir" dedi.

Mahir Ünal, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla parti genel merkezinde gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda gazetecilerin yıpranma payına ilişkin taleplerini alan Ünal, gazeteciler gününü tebrik etti. Ünal, programda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevapladı.

Ünal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ruh sağlığı yasası çıkması gerektiği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Ruh sağlığı yasası Türkiye'nin uzun zamandır gündeminde. Sağlıkla ilgili yasal düzenlemeler var ama ruh sağlığına ilişkin bir yasal düzenleme yok. Ruh sağlığına ilişkin yasal düzenleme, topumun ruh sağlığının iyiliği ya da kötülüğüyle ilgili değil. Ruh sağlığı yasasını, 'toplumun ruh sağlığı bozuldu, bir yasa çıkaralım' şeklinde okumak değil de, psikologlar, psikiyatrlar, nasıl çalışacak, antidepresanların ölçüsü nasıl olacak diye düzenlenmesi gerekir. Diyelim ki; psikoterapist bir ruh sağlığı merkezi kurmak istiyor, kuramıyor, bu merkez nasıl kurulacak. Uzunca zamandan beri tartışılan konu. 'Türkiye'nin bir ruh sağlığı yasası olmalıdır' tartışması on yıllardan beri devam ediyor. Bu konuda MHP'nin bir önceki dönem vekillerinden psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında çalışan Deniz Depboylu'nun kanun teklifi var. MHP'nin geçen yıl hazırladığı bu teklifin gündeme gelme konusunu, Bahçeli gündeme taşıdı. Yoksa biz, 'toplumun sağlığı bozuldu o yüzden yasa çıkaralım' dersek Türk toplumuna haksızlık etmiş oluruz gibi geliyor."

'PALU AİLESİYLE İLGİLİ GEREKLİ MÜDAHALE YAPILDI'

AKP'li Ünal, Türkiye'nin konuştuğu Palu ailesiyle ilgili olarak ise, "O konuda bir çalışma kararı alındı. Öncelikli olarak Adalet Bakanlığı hemen müdahil oldu. Ama bu konu daha çok RTÜK'ün alacağı önlemlerle ilgili. Çünkü orada iki husus var. Bir yayın politikaları bir de hukuki bir konu var. Orada hukuki olarak gerekli müdahale yapıldı, ama yayın politikası konusunda bu tür programların yayını ile ilgili RTÜK'ün üzerine düşeni yerine getirmesi gerekiyor. Bu tip olaylar modern zamanlarda, değişik ülkelerde ortaya çıkar. Bu tür içe kapalı, aile içindeki büyük bir şiddet ya da benzeri şeyler, cinayet, taciz maalesef bütün dünyada zaman zaman yaşanan konular bununla ilgili alınması gereken tedbirler var" dedi.

Okunma Sayısı: 2185
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    10.1.2019 16:46:08

    Mahşir bak önceliği kapacaksınız b iliyorum amma ben buna itiraz etmem.Zira bu hastalık cümlenizi öyle sarmış ve sarmalamış ki baştan aşağı hepciniz o hastahaneye 90-180 yatmalı hasta olarak kabulünüzü tavsiye ediyorum.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı