"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Masumlar mağdur edilmesin

19 Mayıs 2017, Cuma
OHAL İnceleme Komisyonunun nihayet oluşturulmuş olması önemli bir adım diyen Kiras, kurumların titiz çalışmasının “gerçek suçlularla masumların ayırt edilmesi vatandaşlarımızın yargıya güveninin ve devlete bağlılığının korunması için de gerekli” dedi.

Karar  Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras, darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hâl (OHAL) uygulaması kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile yapılan ihraçlarla ilgili olarak “Bu işe başka hesapları karıştırırsak, mesela fırsattan istifade siyasi ve ticari rakiplerimizi bertaraf etme aracı yaparsak bizim de anlayış olarak FETÖ’den farkımız kalmaz” dedi. Kiras, “Yarın bir gün bize karşı da birilerinin mücadele bayrağı açması mukadder olur” ifadesini kullandı. “OHAL İnceleme Komisyonunun nihayet oluşturulmuş olması önemli bir adım diyen Kiras, Hem bu komisyonun hem de ilgili yargı birimlerinin hızlı ve titiz çalışmaları sonucunda gerçek suçlularla masumların ayırt edilmesi vatandaşlarımızın yargıya güveninin ve devlete bağlılığının korunması için de gerekli” diye yazdı.

Mücadelenin toplum vicdanındaki meşruiyeti zedelenir 

İbrahim Kiras’ın “FETÖ’den farkımız olsun” başlığıyla yayımlanan (18 Mayıs 2017) yazısının ilgili bölümü şöyle: “Ne var ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tabiriyle “at izinin it izine karışması”na engel olmak şart… Bunu yapamazsak ve mağduriyetler her geçen gün çoğalırsa FETÖ ile mücadelenin toplum vicdanındaki meşruiyeti zedelenir öncelikle. İkincisi derdimizi dışarıya anlatmak iyice zorlaşır. (…) Özellikle 15 Temmuz sonrasında çok hızlı şekilde yürütülen soruşturmalar kapsamında sayıları yüzbinlerle ifade edilen çok sayıda kişinin mercek altına alınması gerektiği için arada birçok masum kişinin de mağdur edilmiş olması mümkün. Bu bakımdan haksız yere FETÖ davalarına adı karıştırılarak mağdur edilen vatandaşlarımızın hukukunu korumak gayesiyle OHAL İnceleme Komisyonunun nihayet oluşturulmuş olması önemli bir adım. Hem bu komisyonun hem de ilgili yargı birimlerinin hızlı ve titiz çalışmaları sonucunda gerçek suçlularla masumların ayırt edilmesi vatandaşlarımızın yargıya güveninin ve devlete bağlılığının korunması için de gerekli.

‘Birilerinin bize mücadele bayrağı açması mukadder olur’

Şunu akıldan çıkarmayalım: Toplumda bir hegemonya oluşturmak ve bunun için devlet kurumlarını ele geçirmek için kendisine her şeyi mübah gören sapkın FETÖ’ye karşı mücadele devleti ve milletin hukukunu bu uğursuz şebekenin şerrinden korumak gayesiyle yapılmak durumunda. Eğer bu işe başka hesapları karıştırırsak, mesela fırsattan istifade siyasi ve ticari rakiplerimizi bertaraf etme aracı yaparsak bizim de anlayış olarak FETÖ’den farkımız kalmaz. Yarın bir gün bize karşı da birilerinin mücadele bayrağı açması mukadder olur.

Etiketler: ohal komisyonu
Okunma Sayısı: 4502
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı