"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mehmet Feyzi Efendi rahmetle anıldı

08 Mart 2019, Cuma 00:45
Bediüzzaman Said Nursî’nin Kastamonulu talebelerinden Mehmet Feyzi Efendi, vefatının 30. sene-i devriyesinde rahmetle anıldı.

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi ve Kutlu Bilgi Araştırma ve Dayanışma Derneği tarafından 3 Mart’ta düzenlenen programda Mehmet Feyzi Efendi’ye önce kabri başında hatim duâsı yapıldı. Hatim duâsının ardından Grand Moni Konferans Salonu’nda “Kastamonu’nun Manevî Değeri: Mehmet Feyzi Efendi” başlıklı bir konferans düzenlendi. Yoğun katılımla gerçekleşen programda Mehmet Feyzi Efendi’nin hayatı anlatıldı.

Mehmet Feyzi Efendi kimdir?

Bediüzzaman Said Nursî’nin talebelerinden Mehmed Feyzi Efendi, 28 Mart 1912’de Kastamonu’da doğdu. Yedi yaşında ilk mektebe başladı. Bu okulda altı sene eğitim gördü. Aynı dönemde hâfızlığını ve Kur’ân talimini tamamladı. Askerliğini yapıp Kastamonu’ya döndüğünde Bediüzzaman Said Nursî ile buluştu. Takriben yedi sene geceli gündüzlü Bediüzzaman’ın özel hizmetinde bulundu. Bu zaman zarfında ondan dersler aldı. Risâle-i Nurlar’ın tamamını hem yazdı, hem de Bediüzzaman’a okudu. 1943 yılında, Denizli Hapishanesi’nde dokuz ay, 1948’de Afyon Hapishanesi’nde on ay Bediüzzaman ile beraber yattı. Her iki suçlamadan da beraat etti. Afyon Hapishânesi’nden sonra, hac ve Cuma namazları dışında evinden çıkmadı, kendini ilmî çalışmalara verdi. 4 Mart 1989’da ikindi vakti vefat etti. 

İstanbul – Yeni Asya

 

Etiketler: mehmet feyzi efendi
Okunma Sayısı: 3156
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı