"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Muhalif olmak hainlik değildir

18 Aralık 2014, Perşembe
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, “Muhalif fikir ortaya atmak, komplo ya da ihanetle eşdeğer değildir” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, düzenlediği basın toplantısında soru üzerine yaptığı açıklamada, “Muhalif fikir ortaya atmak, komplo ya da ihanetle eşdeğer değildir” diye konuştu. Hürriyet Washington Temsilcisi Tolga Tanış’ın haberine göre, Amerikan Yönetimi, konuya ilişkin ilk tepkiyi, Pazar günü yaptığı yazılı bir açıklamayla duyurmuş ve gazetecilerin gözaltına alınmasına dair haberleri yakından takip ettiklerini belirtmişti. Psaki, önceki gün düzenlediği basın toplantısında da konunun yeniden gündeme gelmesi üzerine, “Gazeteciler ve medya temsilcilerinin, hükümete karşı eleştirel medyanın ofislerine yapılan polis baskınları sonrası gözaltına alınmalarından endişeliyiz” diye konuştu.

 

Medya özgürlüğü hükümeti eleştirme özgürlüğünü de içerir

“Medya özgürlüğü, yargılama süreci ve yargı bağımsızlığı, her sağlıklı demokrasi için önemli unsurlardır ve bunlar Türk Anayasası tarafından saygın bir yere konulmuştur” diyen Psaki, şunları söyledi: “Medya özgürlüğü, hükümeti eleştirme özgürlüğünü de içerir. Muhalif fikir ortaya atmak, komplo ya da ihanetle eşdeğer değildir. Türkiye’nin dostu ve NATO müttefiki olarak, Türk yetkililerine, eylemlerinin Türkiye’nin temel değerleri ve demokratik kurumlarını sürdürmesi çağrısında bulunuyoruz.” 

Freedom House’dan tehlikeli çağrı

ABD’nin saygın düşünce kuruluşlarından Freedom House (Özgürlük Evi), Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) katılım sürecinin dondurulması gerektiğini bildirdi. Freedom House Avrasya Uzmanı Nate Schenkkan tarafından kaleme alınan yazıda, özgür basını hedef alan 14 Aralık operasyonundan sonra yaşanan gelişmeler ele alındı. Schenkkan, “Türkiye’nin Avrupa vizyonunun bu hükümetle asla ilerlemeyeceğini” ifade etti. New York / cihan

Medyaya darbe Türkiye’nin gerilemesine işarettir

Dünyaca ünlü filozof, dilbilimci ve tarihçi Prof. Dr Noam Chomsky 14 Aralık medyaya darbe operasyonuna sert tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan Prof. Dr Noam Chomsky, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eylemlerinin basın özgürlüğüne karşı yapılan bir başka büyük saldırı olduğunu söyledi. Noam Chomsky, “Erdoğan’ın eylemleri, bu milenyumun başlarında kazanılan demokratik gelişmelerin tersine, basın özgürlüğüne saldırı, daha otoriter ve baskıcı bir topluma sebep olarak Türkiye’nin gerilemesine işarettir” dedi. New York / cihan

Okunma Sayısı: 1241
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • çavdari

    18.12.2014 19:47:47

    Psaki, Fesubhanallah, bu yılanlar çıyanlar çıkarlarının aksi bir durum oldu mu demokrasi özgürlük üstadı kesiliyorlar ama Snowden gibi hakikati sızdıranları da köle bucak arıyorlar. Özgür basın yalanı... Evet basın özgür, ancak istedikleri kulvarda. Diğer Avrupa ülkeleri de böyle. Mesela bu sarı sözcü kendisine Ferguson'da tartaklanan TRT muhabiri sorusu sorulması üzerine "detaylara dair bilgim yok" deyip sıyırmıştı. Ama Türkiye'de gazeteci göz altına alınsa hemen "endişelerimizi ifade ediyoruz" diye habis bir siyaset güderler.

  • Gül

    18.12.2014 14:14:01

    Müslümanların birbirini sevmesi Kuran'da farz. Cenab-ı Allah kimini karadan, kimini havadan, kimini denizden hizmete götürür. Havadaki karadakine, karadaki denizdekine muhalif olmaz. Hepsi Allah'ın aslanlarıdır. Hepsi birbirinden değerlidir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı