"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Öcalan'ın yakınlarına ada yasağı

15 Aralık 2014, Pazartesi 10:47
İmralı’da hükümlü bulunan Abdullah Öcalan ile birlikte 5 mahkûmun yakınlarının adaya gitmesine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı izin vermedi.

Abdullah Öcalan vasisi Mazlum Dinç ile İmralı Cezaevi'nde kalan hükümlülerden Cumali Karsu'nun kardeşi Hediye Akkuş ve Şehmus Poyraz'ın kardeşi Felek Cızlaşmak’ın adaya gitmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptıkları başvuru reddedildi. Müracaatçılara gerekçe olarak ‘gemi arızası’ gösterildi.

HDP HEYETİ ÖCALAN'LA GÖRÜŞÜYOR

Hükümet ile PKK arasında sürdürülen çözüm süreci görüşmeleri kapsamında HDP heyeti, belli aralıklarla İmralı Adası’na giderek Abdullah Öcalan ile görüşürken, Öcalan’ın yakınlarının adaya gitmesine izin verilmiyor. En sonra 6 Ekim 2014’de bayram ziyareti için Mehmet Öcalan’ın adaya giderek Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutulan ağabeyini ziyaret etmişti. Mehmet Öcalan ile birlikte İmralı’da bulunan hükümlülerden Hasan Alpan'ın ağabeyi Hakkı Alpan da bayram ziyaretinde bulunmuştu.

Okunma Sayısı: 1334
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı