"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Öğrenciler, Davutoğlu'nun ''formasyon vaadini'' tutmasını istiyor

13 Kasım 2015, Cuma 15:03
Üniversite öğrencileri, Başbakan Davutoğlu’nun seçim beyannamesindeki formasyon vaadi sözünün tutulmasını istiyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı açılmasına izin verilen üniversiteler ve kontenjanlarının açıklamasının ardından öğrenciler, hayal kırıklığına uğradı. Üniversitelere verilen pedagojik formasyon kontenjanı azaltılmasına tepki gösteren öğrenciler, Başbakan Davutoğlu’nun seçim beyannamesindeki formasyon sözünü tutmasını istedi. 

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇKÜ) Öğrenci Konsey Başkanı Adnan Taha Tuğrul ve öğrenciler üniversite bahçesinde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Üniversite öğrencileri olarak aslında formasyon mağdurları olarak bir araya geldik. Biz seçim beyannamesinde sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun üniversitelerde formasyon sorunu varsa çözeceğiz demişti ve üniversite öğrencileri olarak bizler sevinmiş ve mutlu olmuştuk. Başbakanımızdan böyle bir söz aldığımız için fakat bugün açıklanan formasyon kontenjanlarında 500 bin tane formasyon bekleyen öğrenci olmasına rağmen sadece 15 bin kontenjan açıklandığını görmekteyiz. Bu demek oluyor ki yaklaşık 485 bin tane işsiz ve mağdur üniversite öğrencisi oluşmakta bu mağduriyetin bir an evvel giderilmesi için Başbakanımıza buradan sesleniyoruz. Biz kendisinin sözüne inandık, itibar ettik. Ve kendisinin de sözünü tutacağına inanıyoruz.”

Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne 100 formasyon kontenjanı verilmesine de tepki gösteren öğrenciler, “Bizim üniversitemize formasyon olarak sadece 100 tane kontenjan ayrılmış. Fakat bizim üniversitemizde bu sayıdan daha fazla formasyon bekleyen öğrenci var. Öğrencilerin parasını vererek bu hizmetten yararlandığı formasyon uygulamasının özel sektörde bile mecburi hale gelen pedagojik formasyonu öncelikle üniversitemizde daha sonra da tüm Türkiye’deki üniversitelerde kontenjanın arttırılmasını üniversite öğrencileri olarak talep etmekteyiz.” dedi.

Okunma Sayısı: 3581
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı