"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL'de seçim millete hakaret

22 Nisan 2018, Pazar 00:48
OHAL’DE SEÇİME GİTMENİN DEMOKRATİK OLMADIĞI VE İKTİDARIN BU ŞARTLARDA HAKSIZ İCRAAT AVANTAJI SAĞLAYACAĞI BELİRTİLDİ.

“Erken seçim kararı ve aynı gün OHAL’in uzatılması seçmene saygısızlıktır” diyen Prof. Dr. Kaboğlu, “Her şeyi KHK ile yapacağım diyorsanız; sadece bizim gibi eleştirel bakan kesimlere değil esasen bu iki partinin seçmenlerine de hakaret anlamına geliyor bu” dedi. 

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, erken seçim ve uyum yasalarının Anayasa’ya uygunluğunu Seyr-i Sabah programında değerlendirdi. Kaboğlu, “Erken seçim kararı ve aynı gün OHAL’in uzatılması demokrasinin gelişmesi yönünde oy kullanan seçmene saygısızlıktır” dedi. Kaboğlu, “Anayasa’da kurallar bellidir. Uyum yasaları denen hususlar devletin yapısını kamu kurumlarının yapısını ve işleyişini ilgilendiren düzenleyen hususlardır. Bunların yasalar yoluyla yapılması gerekir. KHK’ların yolu belirtilmiştir. Meclis görevdeyken hükümetin MHP destekli olarak Anayasa’yı değiştirebilecek çoğunluğa sahipken hala KHK kullanılması ‘Anayasa’yı tanımıyorsanız seçime ne gerek var?’ demek olur. Uyum yasaları yerine seçim ittifakını güvence altına almayı değerlendirmişseniz ve kalan her şeyi KHK ile yapacağım diyorsanız… Sadece bizim gibi eleştirel bakan kesimlere değil esasen bu iki partinin seçmenlerine de hakaret anlamına geliyor bu” diye konuştu.

Erken seçimi gerektiren objektif bir sebep yoktu

Kaboğlu, “Bu Anayasa metni yüzde 30’luk bir desteğe sahipti. 70 günde OHAL koşullarında devlet olanaklarını da kullanarak, medya tekeli kullanarak değişiklik metnini seçmenden saklayarak bunu kıl payı aldık dediler aslında. Bu yasa AK Parti ve MHP için hazırlanmış bir yasa. Ama bununla da yetinilmeden işin dalga geçer gibi olan kısmıyla 2019 Kasımından seçimleri baskın bir yaklaşımla iki kişinin dudağı arasından çıkan sözle öne alındı. Ama aynı gün OHAL de uzatıldı. Bu gerçekten seçmen, partili ayrımı yapılmadan demokrasinin gelişmesi yönünde oy kullanan on milyonlarca seçmene saygısızlıktır. Seçimin erkene alınmasını gerektiren objektif bir neden olmadığı halde seçimi öne alıp OHAL’i uzatınca bu bütün yurttaşlara hakarettir” ifadelerini kullandı. 

BUNUN DIŞINDA BİR DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ YOK

“Seçimin sonuçlarını demokratik olarak nitelendirmek mümkün olmayacak” diyen Kaboğlu,  “Bu 16 Nisan seçimlerinden de daha zor şartlarda yapılacak. Ama bu, Türk demokratlara önceden kazanılmış iktidar algısının kırılması için mücadele etme fırsatı veriyor. Bu devam ederse çok daha otoriter rejimlere doğru kayacağını bilmek, bir anayasal demokrasi bloğu oluşturmak suretiyle bu baskıcı ortamda bile doğru bilgi vermek gerekiyor. Bunun dışında bir demokrasi mücadelemiz yok” şeklinde konuştu. 

Okunma Sayısı: 4972
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı