"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL sonrası dönemde ilk hedef AB süreci olmalı

19 Temmuz 2018, Perşembe 10:12
İKV Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu, "OHAL sonrası dönemde ilk hedef AB süreci olmalı. Türkiye'nin her alanda ilerlemesi açısından AB çıpasının önemi de çok büyük." diye konuştu.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada OHAL'in sona ermesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

OHAL'in sona ermesinin, AB ile ilişkilerde de yeni bir ivmeyi gündeme getirebileceğini belirten Zeytinoğlu, şunları kaydetti:

"2 yıldır devam eden OHAL uygulamasının artık sona ereceği açıklandı. OHAL sonrası dönemde devletin terörle mücadelesinde herhangi bir zafiyet olmaması için 3 yıllık bir süre zarfında bazı güvenlik önlemleri alınabilecek. Ancak OHAL'in kalkması ile birlikte AB'nin Türkiye'de eleştirdiği birçok noktada gelişme sağlanabilecek. Siyasi ve ekonomik alanda reform sürecinin hızlanması mümkün olabilecek. Üyesi bulunduğumuz Avrupa Konseyi'nden de OHAL'in sona ermesi ile ilgili olumlu bir açıklamanın gelmesi, Avrupa ile kaybettiğimiz zeminin yeniden kazanılması yönünde cesaretlendirici sinyallerin geldiğini gösteriyor."

Başkan Zeytinoğlu, Türkiye'nin Avrupa ile yakın ticari ve yatırım ilişkilerinde, AB çıpasının büyük önem taşıdığını aktardı.

"İlk hedef AB süreci olmalı"

Özellikle AB ülkelerinden doğrudan yatırımların gelmesi, yeni üretim operasyonları için Türkiye'nin tercih edilmesi konularının, ülkede istikrar, demokratik özgürlükler ve hukukun üstünlüğünün yerleşmesinden önemli ölçüde etkilendiğini bildiren Zeytinoğlu, "OHAL sonrası dönemde ilk hedef AB süreci olmalı. Türkiye'nin her alanda ilerlemesi açısından AB çıpasının önemi de çok büyük. OHAL sonrasında, AB sürecinin yeniden canlandırılabilmesi için uygun bir ortam ortaya çıkacak diye ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

***

Tıklayınız:

OHAL uygulaması sona erdi

Birleşmiş Milletler'den OHAL değerlendirmesi

Avrupa Konseyi'nden OHAL açıklaması

Bu düzenleme OHAL'i aratır

OHAL bu gece kalkacak, düzenlemelerle kısmen devam edecek

OHAL'le birlikte KHK'ları da kalkmalı

AA

Etiketler: zeytinoğlu
Okunma Sayısı: 1438
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı