"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Önce silahlar sussun

30 Temmuz 2015, Perşembe
Meclis dün terör konusunda olağanüstü toplanırken, son günlerde artan terör olaylarının sona ermesi için silâhların susturulması gerektiği vurgulandı.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Bir an önce karşılıklı, silâhların susacağı basıncı, demokratik bir basıncı yaratmamız lâzım. Bunun için çaba sarf eden her siyasetçi ile biz birlikte hareket etmeye hazırız” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  “Bir an önce karşılıklı, silahların susacağı basıncı, demokratik bir basıncı yaratmamız lâzım. Bunun için çaba sarf eden her siyasetçi ile biz birlikte hareket etmeye hazırız. Hangi partiden olursa olsun” dedi. Demirtaş, aralarında MYK üyeleri ve bazı milletvekillerin bulunduğu bir heyetle, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı’yı ayrı ayrı ziyaret etti. Demirtaş, ziyaretinin ardından gazetecilerin “Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ‘HDP Çözüm Süreci’ni feda etti. Öcalan’ın imkânı olsa sopa ile kovalar HDP’lileri. Dolmabahçe okunan bir  mutabakat değil onlar Öcalan’ın çağrısını okudu ben de hükümetin görüşlerini ifade ettim’ dedi. Nasıl değerlendirirsiniz?” sorusunu cevaplarken barış yapmanın, barış inşa etmenin kolay bir iş olmadığını belirterek, her yerde halkın temel arzusunun barış olduğunu kaydetti.

SİLÂHLARI TEKRAR SUSTURALIM

Demirtaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ben, polemiğe girmek istemiyorum. Kendisi aynı zamanda Dolmabahçe mutabakatı okunurken orada oturan bakanlardan biridir. İsmi, Dolmabahçe mutabakatıdır. Niye ismi mutabakattır o zaman? Birbirimizi suçlayarak, birbirimizi zan altında bırakarak hiçbir yere varamayız. Bizim yeniden, çok hızlı, derhal karşılıklı çatışmasızlık ve yeniden diyalog müzakere sürecine dönüş koşullarını yaratmamız lâzım. Bu ülkenin evlâtları yaşamını yitiriyor. Gençlerimiz ölüyorlar. Asker, polis, gerilla, sivil, bunların hepsi, bu toplumun insanları, bizim kardeşlerimiz. Bir an önce karşılıklı, silâhların susacağı basıncı, demokratik bir basıncı yaratmamız lâzım. Bunun için çaba sarf eden her siyasetçi ile biz birlikte hareket etmeye hazırız. Hangi partiden olursa olsun. Ben barış için kardeşim elimi taşın altına koymaya hazırım. Şu silâhları tekrar bir daha susturalım. Öncelikle karşılıklı silâhlar sussun, ölümleri durduralım. Biz konuşurken insanlar ölüyorsa konuşmamızın ne anlamı var? Onun için herkes biraz daha sağduyu ile hareket etmeli. Barış dili kullanmalı.”

PKK’ya çok taviz verildi

Siyasetçi-Yazar İbrahim Güçlü, ‘çözüm sürecinde ilerleme olsun’ diye hükümetin PKK’nın yaptıklarına ses çıkarmadığını ve hayatî müdahalelerde bulunmadığını belirterek, hükümetin bu siyasetinin hem PKK’nın meşrûiyet alanını genişlettiğini hem de kitle tabanının genişlemesini sağladığını savundu. Öcalan’ın PKK’nın silahsızlanmasının imkânsız olduğunu, silâhsız PKK’nın bir kıymete sahip olmadığını bildiğini belirten Güçlü, her iki tarafın da kendilerini güçlendirmesi için plan, manevra ve hesaplar yaptığına dikkat çekti. Çözüm sürecinde de ilerleme olsun diye hükümetin PKK’nın yaptıklarına ses çıkarmadığını ve hayatî müdahalelerde bulunmadığını öne süren Güçlü, hükümetin bu siyaseti hem PKK’nın meşruiyeti alanını genişlettiğini ve hem de kitle tabanının genişlemesini sağladığını söyledi. 

Okunma Sayısı: 2270
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı