"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Operasyonda son durum

15 Aralık 2014, Pazartesi 00:06
Twitter fenomeni Fuat Avni'nin duyurduğu operasyon başladı. Eskişehir ve Van'da gözaltılar var.

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında gözaltına alınanlardan 3’ü, cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesindeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında tutulan 27 kişinin işlemleri sürüyor. 

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne gelerek, şüphelilerin ifadelerini almaya başladı.

İfadeleri alınan şüphelilerden Samanyolu televizyonunda yayınlanan "Tek Türkiye" dizisi ekibinden Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar ve Naci Çelik Berksoy, serbest bırakıldı. 

Gözaltındaki 24 kişinin ifade işlemlerinin sürdüğü bildirildi. 

Sarrafoğlu, sağlık kontrolünden geçirildi-

Bu arada, operasyonda gözaltına alınan gazeteci yazar Fahri Sarrafoğlu, sağlık kontrolü için Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. 

Sivil polislerin refakat ettiği Sarrafoğlu, kontrolün ardından polis aracına bindirilerek emniyete götürüldü. 

Emniyet önünde bekleyen grup dağıldı-

Öte yandan, operasyon kapsamında gözaltına alınanlara destek için emniyetin önünde bekleyen yakınları ile bir grup, zaman zaman slogan attı. 

Ellerinde Türk bayrağı ve Zaman gazetesi bulunan gruptan bazı kişilerin Kuran okuduğu ve dua ettiği görüldü. Vatan Caddesi'nden geçen bazı araçların sürücüleri de korna çalarak gruptakilere destek verdi. 

Polisin güvenlik önlemi aldığı emniyet önünde İstiklal Marşı okuyan gruptakiler, daha sonra dağıldı. 

-

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu kapsamında 31 şüpheliden 27'si gözaltına alındı. Hakkında gözaltı ve yakalama kararı bulunan gazeteci-yazar Nuh Gönültaş'ın ise yurt dışına çıktığı belirlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 kişinin sorgulamaları Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sürüyor. Polis ekiplerinin, 2 kişiyi daha gözaltına almasıyla şüpheli sayısı 27'ye yükseldi.

Bu arada, polis ekiplerinin araştırmasında, hakkında gözaltı kararı bulunan 31 kişiden biri olan gazeteci-yazar Nuh Gönültaş'ın dün gece Atatürk Havalimanı'ndan  yurt dışına çıktığı tespit edildi.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 4 kişiden biri olan Zaman gazetesinin eski köşe yazarlarından Hüseyin Gülerce'nin de Yalova'dan yarın geleceği ve İstanbul Adliyesi'nde ifade vereceği öğrenildi. 

Twitter fenomeni Fuat Avni, Zaman Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın da aralarında bulunduğu 47 ismin gözaltına alınacağını iddia etmişti. 

YÖNETMEN VE YAPIMCILAR GÖZALTINDA

Avukat Fikret Duran STV çalışanlarına yönelik gözaltıların başladığını, Eskişehir'de Salih Asan'ın, Van'da Engin Koç'un evlerinden alındığını yazdı. Duran, "Salih Asan ve Engin Koç'un ev ve işyerinde arama kararı yok. Gözaltina alındılar su an Eskişehir terörle mücadele şubeye götürülüyorlar" yazdı.

Eskişehir’de TEM polisleri, Samanyolu Televizyonu'nda yayınlanan Sungurlar dizisinin yönetmeni Engin Koç'u gözaltına almak için evine geldi. Engin Koç'un avukatı Turgay Balaban, müvekkilinin gözaltına alındığını doğruladı.

VATANDAŞLAR DESTEK VERDİ

Medya kuruluşlarına yönelik operasyonun başladığı bilgisini alan vatandaşlar, Samanyolu Televizyonu önünde toplanmaya başladı. 

Vatandaşlar, ‘Özgür basın herkese lazım’ yazılı dövizler açtı. Hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirtilen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca da pencereye çıkarak vatandaşları selamladı.

EKİPLER ZAMAN BİNASINA GELDİ

Basın kuruluşlarına yönelik operasyon yapılacağı iddialarının ardından polis ekipleri saat 07.15 sıralarında Yenibosna’daki Zaman gazetesi binasına geldi. Ekipler, kapıda "Özgür basın susturalamaz" sloganlarıyla karşılandı. Ekipler, kapıda 'Özgür basın susturalamaz' sloganlarıyla karşılandı. İçeri giren ekipler, çalışanların yoğun tepkisinin ardından Zaman gazetesinden ayrıldı.

SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILDI

Medyaya yapılan operasyonda gözaltına alınanlar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolüne getiriliyor. Sağlık kontrolünün ardından dizi oyuncusu olduğu öğrenilen iki kişi, emniyete götürüldü.

KİMLER GÖZALTINA ALINDI?

  • Samanyolu televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca
  • Sungurlar dizisinin yapımcısı Salih Asan
  • Sungurlar dizisinin Yönetmeni Engin Koç
  • Tek Türkiye dizisi senaristi Makbule Çam Alemdağ
  • İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder
  • Siirt Emniyet eski müdürü Mutlu Ekizoğlu
  • İstanbul Asayiş Şube Eski Müdürü Ertan Erçıktı 
  • Elif Yılmaz
  • Nuh Gönültaş
Etiketler: fuat avni, operasyon, zaman, stv
Okunma Sayısı: 5181
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Korkut Üneli

    15.12.2014 10:59:25

    Nur talebeleri bu durumda tarafsız olmalı. çünkü iki tarafta masum değil. İslam davası ikinci planda. bundan dolayı iki tarafta tepe taklak olacak. iki tarafında yanında durmamak lazım.

  • Korkut Üneli

    15.12.2014 10:56:38

    Hey gidi hey Ekrem Dumanlı. Ergenekondan suçlu, suçsuz herkes içeri alınırken "aman dokunmayın, yargıyı etkilemeyin" diye bas bas bağırıyordu. şimdi kılıç kendine döndü. etme bulma dünyası işte. men dakka dukka.

  • Hüseyin İLHAN

    14.12.2014 23:09:57

    Düne kadar methiyeler düzenleyenlerin,koyacak yer bulamayanların bugün ise bu yaptıkları ne akıl,ne vicdan ne iz'an ve nede islam,adalet,hak ve hukukla alakası yok.KAÇAK saat getirtenin nasıl suçu sabitlendi ise ne istedilerce verdim diyenin rüşveyleride belgelidir ki o belge AHİRETTE AÇILACAK ve asla kozmiklerde örtbas edilemeyecektir.

  • vefa umurca

    14.12.2014 20:40:55

    28 şubattan beter. Allah, masumların ahının hesabını ankaradakinden sorsun. amin amin amin. 1 tane hakim bukadar zulmün altından kalkamaz.

  • Selman Irlayıcı

    14.12.2014 20:32:35

    Zulüm âbâd olmaz, derler. Bugünler elbette geçecek. Fakat büyük bir hesap kalacak ortada, görülmesi gereken. Bugün bu zulmü yapanlar, belki de dâr-ı bekaya kalacak olan bu hesabı nasıl vereceklerini düşünseler iyi ederler. Kudreti kendinde zannedenler, hakiki kudret sahibi olan Allah'tan ve O'nun hukukundan kaçamayacaklar!.. İçeridekiler Allah'a emanet, dışarıdakiler ise Allah'a havale!..

  • Hayati Binler

    14.12.2014 20:28:47

    Beşer zulmeder, kader adalet eder. Gayr-i meşru bir muhabbetin cezası merhametsiz azap çekmektir. Sizin şer sandığınız şeylerde hayırlar olabilir. Risale-i Nurlara ilişmek belaların celbine vesiledir.

  • Ali özen

    14.12.2014 20:18:06

    Başbakan yardımcısı Bülend Arınç'a bi sorun bakalım Fuat Avni nerden biliyordu açaba

  • orhan

    14.12.2014 15:33:48

    hak ve hukuku ayaklar altına alan bu olayı şiddetle kınıyorum...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı