"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Polisin ‘müdahale’ ettiği Furkan Vakfı: Bilsinler ki zulme razı olmayacağız

24 Nisan 2017, Pazartesi 14:38
Adana’da ‘Kutlu Doğum Haftası’na ilişkin yapacakları açıklama sırasında polisin müdahale ettiği Furkan Vakfı üyeleri, ‘Zulme razı olmayacağız’ dedi.

Furkan Vakfı Genel Başkanı Alparslan Kuytul, cemaatine yönelik sohbetinde ‘partili cumhurbaşkanlığı’nı da içeren anayasa değişikliğini eleştirmişti: “Bu kadar yetki bir insana verilir mi?”

Hafta sonu, Furkan Vakfı’nın Adana’da bulunan üyeleri, ‘Kutlu Doğum Haftası’ nedeniyle toplanarak bir açıklama yapmak istemiş, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 8-10 bin kişilik gruba dağılma çağrısı yapan güvenlik güçleri, ardından biber gazı ve tazyikli suyla ‘müdahale’ etmişti.

Dağılan grubun bir kez daha aynı noktada toplanması üzerine Adana Emniyet Müdürü Osman Ak’ın yönettiği ‘müdahale’ sonrasında 50’in üzerinde kişi gözaltına alınmıştı.

‘Mazlumun yanında durabilmek yürek istiyor’

Olayın ardından bir açıklama yayınlayan Furkan Vakfı, basın açıklamasına katılan yaklaşık 100’e yakın üyenin gözaltında, onlarca üyenin de hastanelik olduğunu açıkladı.

Yapmak istedikleri etkinliklerin ve kapalı mekan toplantılarının üç yıldır engellendiğini belirten vakıf, “Böyle bir zamanda haklının ve mazlumun yanında durabilmek artık ayrı bir yürek istiyor. Bize bu zulmü yapanlar bilsinler ki, yapılan bu zulmü her yerde duyuracağız ve zulme asla razı olmayacağız” ifadelerini kullandı.

‘Eziyet ettiler’

Polisin ‘acımasızca’ müdahale ettiğini belirten Furkan Vakfı, olayı şöyle aktardı: “Adana Atatürk Parkı önünde toplanmaya başlayan kardeşlerimize bir anda ani polis müdahalesi başladı. Hatta Emniyet güçlerinden gelen anonslarda 3 dk içinde yerlerinden ayrılmaları istendi. Henüz ne olduğunu bile anlamayan katılımcıların üzerine bir anda gazlı ve tazyikli su sıkılmaya, bayan erkek ayırt etmeksizin coplarla saldırılmaya başlandı.”

Emniyet güçlerinin katılımcılara ‘eziyet ettiğini’ ifade vakfın üyeleri açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Hatta 12 yaşındaki çocuklara dahi copla saldırı gerçekleşti. Görgü şahitlerine göre bir küçük bebeğin bile yüzü hedef alınarak gaz sıkıldı. Geri çekilmeye çalışan erkeklerden bazıları siyah araçlarla takip edilerek ara sokaklara sıkıştırılarak ağzı yüzü kan içinde kalana kadar dövüldü. Yoğun gazdan etkilenerek bayılan bir kişi baygın halde arkadan kelepçelendi ve daha nice zulümlerin yaşandığı bu acımasız müdahalede binlerce insan emniyet güçleri tarafından eziyete uğradı.”

Okunma Sayısı: 2918
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • sezer

    24.4.2017 20:11:09

    Yeni türkiyeyi hiç sevmedim konuşursak dövülüyoruz sadece bizim empoze ettiklerimizi konuş düşünme biz senin yerine de düşünürüz diyorlar hele birde düşünceni beğenmezlerse terörist bile ediyorlar sizi bilmem ama ben eski türkiyeyi çooook özledim

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı