"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu ebediyete uğurlandı

26 Nisan 2015, Pazar 16:59
Tedavi gördüğü ABD’de vefat eden Türkiye'nin Einstein'ı olarak bilinen Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu (81) Üsküdar Şakirin Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda defnedildi

Geçtiğimiz günlerde ABD'de vefat eden Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu için önce Caddebostan Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Ardından Sinanoğlu’nun, Üsküdar Şakirin Camii’nde öğle vakti cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine; Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Sinanoğlu’nun ailesinin yanı sıra dostları ve sevenleri katıldı. Namazın ardından omuzlarda taşınan Sinanoğlu’nun naaşı, Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp ise, “Çok üzgünüz. Sinan hocamla dosttuk. Akademik dünyada dosttuk. İkimizde aşağı yukarı benzer çizgileri paylaştık. Yurtdışında çalışmalar yaptık, Türkiye’mizin adını duyurduk. O benden çok öndeydi. Yeterince anlaşılamadığını düşünüyorum.Umarım ülkemiz bundan sonra bu gibi beyinlerle, özellikle yurtdışına kaçırdığımız üstün vasıflı beyinlerle daha yakından ilgilenir. Bu durumda ülkemizin üst noktalara yürümesine büyük katkı yapar. Hepimizin başı sağolsun.” ifadelerini kullandı.

Sinanoğlu’nun eşi Dilek Sinanoğlu da, “Son anına kadar bilimle uğraştı, çok çalıştı. Sürekli bilimsel çalışmalarını devam etti. İyiydi kendine dikkat ediyordu ama bazı şeyler böyle oldu. Ömrü bu kadarmış. Hakka kavuştu.” şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 2603
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı