"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rapor vererek uyarmıştı

29 Ekim 2014, Çarşamba 08:50
TEMA vakfının Enerji Bakanlığı'na sunduğu "Termik santral etkileri uzman raporu: Konya- Karapınar Kapalı Havzası" raporunda su baskını yaşanan maden ocağıyla ilgili uyarılarda bulunduğu ortaya çıktı.

Bu adrese tıklayarak ulaşabileceğiniz rapor Kasım 2013 tarihinde yazılmıştı. Raporun 47. sayfasında aşağıdaki uyarılar yer alıyor:

300 m’yi aşan derinliklere erişecek kazı yapılması durumunda, bu kazının bütününe yakını yeraltı suyu düzeyinin altında sürdürülmek zorundadır. Çünkü Havza’da “kömürlü horizon” genellikle kumtaşı, silttaşı, çamurtaşı, kil, bol fosilli kiltaşı (gidya), organik boyamalı killer ve linyitli seviyelerden oluşmaktadır ve bunların önemli bir bölümü geçirimlidir (Bkz: Dipnot1) .

Yeraltı su düzeyleri ve toprak yapısı göz önüne alındığında, işletmenin her yerinde 20 m’yi biraz aşan derinliklerden başlayarak yeraltı suyu mevcut olduğu ve açılacak kazı çukuruna farklı tabakalardan yeraltı suyu gireceği görülmektedir. 

Okunma Sayısı: 1546
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı