"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Risale-i Nurların neşrinde tevakkuf

03 Kasım 2014, Pazartesi 10:50
Yazar Mustafa Özcan, habervaktim'de bugün yayınlanan "Risale-i Nur'un neşrinde tevakkuf" başlıklı makalesinde 215. gününü dolduran bandrol engeliyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yazar Mustafa Özcan, habervaktim'de bugün yayınlanan "Risale-i Nur'un neşrinde tevakkuf" başlıklı makalesinde 215. gününü dolduran Bandrol engeliyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yazıda yer alan konuyla ilgili bölümler şöyle;

Bilindiği gibi, Risale-i Nur müellifi bazen mevkuf hale getirildiği gibi bazen eserleri de mevkuf hale gelmiştir. Şimdi hamdolsun öyle bir dert yok. Lakin muvakkat bir tatil olma durumu var.  Risale-i Nur şakirtleri bir an önce Risale-i Nurların neşri hakkındaki düzenlemelerin hayata geçirilmesini ve yayınlar üzerindeki muvakkat örtünün veya fetret halinin kaldırılmasını talep ediyorlar.  Bu meseleyi uzatanlara veya savsaklayanlara da güceniyorlar. Mart ayından itibaren (2014) bu alandaki düzenlemeler hayata geçirilememiş ve Risale-i Nurların neşri konusunda bir merci teşkil etme noktasında arpa boyu bir mesafe alınamamıştır. Bu ise düzenleme adı altında Risalelerin neşrini olumsuz etkilemekte ve tevakkuf ve tatile neden olmaktadır.  Risale-i Nur şakirtleri sürecin hızlandırılmasını ve Risalelerin neşri üzerindeki muvakkat perdenin kaldırılmasını istiyorlar.  Halbuki süreç tersine işletilebilir, düzenleme son halini alıncaya kadar Risale-i Nurların neşrine ve bandrol verilmesine kısıtlama getirilmezdi. Düzenleme son şeklini aldıktan sonra ise bu düzenleme çerçevesinde şarta uygun vaziyette basımına izin verilebilirdi.

"...felâket getirmek ihtimali kavîdir…”

Risale-i Nur müellifi Risale-i Nur’un misyonu ve yeriyle alakalı olarak şunları yazmaktadır: “Hem siz, hem onlar bilsinler ki sadaka belayı def’ettiği gibi; Risale-i Nur Anadolu’dan, hususan Isparta, Kastamonu’dan âfât-ı semaviye ve arziyenin def’ u ref’ine vesiledir. Evet Sabri’nin ‘Ya ardı eblai ve istevet ale’l cüdi’  âyetinden istihrac ettiği mana, haktır ve mutabıktır. Evet Risale-i Nur, Sefine-i Nuh gibi Anadolu’yu Cebel-i Cudi hükmüne getirip, küre-i arzın yangınından ve tufanından kurtulmasına bir sebebdir. Çünki za’f-ı imandan gelen tuğyan, ekser musibet-i âmmeyi celbettiği gibi; imanı fevkalâde kuvvetlendiren Risale-i Nur, o musibet-i âmmeyi dairesinin haricine bırakmağa rahmet-i İlahiye tarafından vesile oldu. Bu ehl-i dünya, bu Anadolu halkı Risale-i Nur’a girmeseler de ilişmesinler. Eğer ilişseler; yakında bekleyen yangınlar, tufanlar, zelzeleler ve taunların istilâsına uğrayacaklarını düşünsünler, akıllarını başlarına alsınlar. Madem biz onların dünyalarına karışmıyoruz, onların da lüzumsuz bir halde bu derece âhiretimize karışmalarında onlara felâket getirmek ihtimali kavîdir…”

Demir tavında dövülür.  Merhum Sakıp Sabancı gibi demek istiyorum: Ciddiyet, ciddiyet, yine ciddiyet! Disiplin, disiplin yine disiplin. Bu işler başka türlü yürümez.  Ayağa takılır.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız

Okunma Sayısı: 3488
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Yunuslar

    3.11.2014 21:05:16

    Allah razı olsun, Risale-i Nura konulan bandrol engelinin, Türkiye için ve Özellklede yöneticileri için ne kadar büyük musibetlere vesile olabileceğini çok net açıklamışsınız. İnşallah bu duruma vesile olan nur cemaatleri ve siyasilerde durumun ciddiyetini anlarlar.

  • mehmet Özkılınç

    3.11.2014 14:14:36

    Rabbim terbiye etsin.

  • cemal özkaya

    3.11.2014 12:07:18

    risaleleri sağlam bir ele teslim ettik diye dua edenler son mgk kararlarıyla paralel adı altında tekrar tehlike ilan edilen cemaat meselesinide gözönüne alarak acaba hala dua ediyorlarmı? yoksa dizlerini dövüp biz ne yaptık diyeceklermi? nurculuk meşrebinin dışında birinin şu tesbitleri o abi ve kardeşleri en azından artık dua etmekten vazgeçirecekmi acaba?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı