"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sağlık Bakanlığı'na 20 bin personel alınacak

28 Ekim 2014, Salı 13:00
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Sağlık Bakanlığı olarak 2015 yılında 20 bin personel alacaklarını açıkladı.

Uzman ebelikle ilgili çalışmalarının devam ettiğini, doğumları koordine edecek ebelere eğitimlerden geçirilerek uzman statüsü verileceğini belirten Gümüş, “Yine ameliyathane teknikerlerimizin yardımcı sağlık personelinin vasıflarını arttırarak sadece hastayı getirme götürme değil diğer işleri de eğitim ve sertifikasyondan sonra ameliyathanedeki en büyük yardımcı pozisyonuna getirerek değerlendireceğiz.2015 yılı için söylüyorum bizim alacağımız yine personel sayısı bütçeden sonra belli olacak genel olarak 20 bin civarında sağlık personeli alacağız. Burada daha ziyade uzman, tekniker pozisyonundaki yüksekokuldan mezun olmuş teknikerleri değerlendireceğiz. Bunun çalışmasını arkadaşlarımız yapıyor.” diye konuştu. 

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan ve bakanlık bürokratları bakanlık binasında Ebola, Mers CoV, bazı konsolosluklara zarf içinde gönderilen sarı toz madde ile ilgili basın bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantı sonrası Gümüş basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Ameliyathanelerde hemşirelerin anestezi teknikerleri ve diğer teknikerlerin işini yaptığı iddia ediliyor. Bu nedenle hastalarını hayatının riske atıldığı belirtiliyor. Bununla ilgili önlem anlamı düşünüyor musun?” sorusuna Gümüş, “Ameliyathanelerde hekim yani operatörler ve hemşireler var. Hemşirelerin görev tanımı var. Birde orada yardımcı personellerimiz hastaların alınması ve transfer edilmesi getirilip götürülmesi görevleri var. Malzemenin ameliyathanedeki zimmeti hemşirelere ait oluyor genel olarak. Hemşire bütün malzemeyi alır tüm kullanacağımız malzemeyi açar ve tekrar geri verir. Buradaki zimmet hemşirelerdedir. Bütün dünyada da böyle. Ancak bunu yardımcı sağlık personelinin yapması son derece yanlış. Yeni bir kavram getireceğiz. Birincisi uzman ebelik bununla ilgili çalışmamız devam ediyor. yani doğumları koordine edecek ebelerimizin uzman statüsü verilerek eğitimlerden geçirilerek yine ameliyathane teknikerlerimizin yardımcı sağlık personelinin vasıflarını arttırarak sadece hastayı getirme götürme değil diğer işleri de eğitim ve sertifikasyondan sonra ameliyathanedeki en büyük yardımcı pozisyonuna getirerek değerlendireceğiz. 2015 yılı için söylüyorum bizim alacağımız yine personel sayısı bütçeden sonra belli olacak genel olarak 20 bin civarında sağlık personeli alacağız. Burada daha ziyade uzman, tekniker pozisyonundaki yüksekokuldan mezun olmuş teknikerleri değerlendireceğiz. Bunun çalışmasını arkadaşlarımız yapıyor." cevabını verdi. 

Okunma Sayısı: 1721
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı