"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Saraysız başkan Mujica: Hangi yüzle Nobel ödülü veriyorlar?

05 Kasım 2015, Perşembe 13:50
Uruguay'ın eski devlet başkanı olan, yaşadığı mütevazi hayatla dünyada "en yoksul devlet başkanı" olarak tanınan Jose Mujica İzmir'e geldi.

CHP ve bazı sivil toplum kuruluşlarının şeref misafiri olan Mujica, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM)’nde İzmirlilerle buluştu. Ece Temelkuran’ın moderatörlüğünde, “Destek ile Yoksulluğu Önleyebiliriz” konulu söyleşiye katılan Mujica, Nobel ödülünü reddetmesiyle ilgili olarak, “Bu kadar savaş dolu bir dünyada, ne yüzle barış ödülü veriyorlar?” dedi.

Aylık 12 bin dolar maaşının yüzde 90'ını hayır kurumlarına bağışlayan Jose Mujica, 10 günlük Türkiye gezisi kapsamında İzmir’e de geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğindeki söyleşiye CHP Milletvekili Özcan Purçu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP’li belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. AASSM’nin bin 100 kişilik salonu yetmeyince dışarıya iki tane dev ekran kuruldu.

Konuşmasında zamanın değeri ve başkalarının düşüncelerine saygı duymadan birlikte yaşamanın mümkün olamayacağına değinen Uruguay eski Devlet Başkanı Mujica, ülkesinde başkanların kullanması için güzel ve büyük bir ev olduğunu ancak kendisinin daha mütevazi bir yerde yaşamayı tercih ettiğini söyledi: “Uruguay, cumhuriyetçi bir ülkedir. Başkanlar da temelde vatandaş gibi yaşamayı tercih ederler. Bu bireysel bir tercihtir. Benim yaşam stilim böyle. Ben kendi yaşam biçimimi başka bir tarafa dayatamam. Hapishanede kaldığım zamanlarda bana bir gün, uyuyabilmem için yatak verdiler. O yatağı aldığım gün, kendimi mutlu hissettim. Sonra kendi kendime dedim ki mutluluk, azıcık şeyle mümkündür. Azıcık şeyle mutlu olamayan, hiçbir şeyle mutlu olamaz. Hayatı espriyle yaşamak, üzüntüleri dahi gülümsemeyle karşılayabilmek önemlidir. Uyandığım her sabah, bugüne de şükürler olsun diyorum.”

Etiketler: mujica, uruguay, izmir
Okunma Sayısı: 1697
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı