"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Savcılar niye direniyor

16 Eylül 2017, Cumartesi 16:57
Star Gazetesi yazarı Resul Tosun’da dünkü köşesinde mağdurların durumuna değinerek, “Bizzat yakından takip ettiğim bazı dosyalara bakıyorum, hiçbir suç unsuru bulunmadığı halde ilgili savcı dosyayı bir türlü kapatmıyor” dedi.

Tosun’un yazısının bir bölümü şöyle; “FETÖ bahanesiyle mağdur edilenler konusu da çok önemli. Hükümet 17/25 Aralık’ı milat ilân etmiş olmasına rağmen AK Parti’yi destekleyen birçok masum bu tarihten önceki irtibatı sebebiyle soruşturularak, görevden uzaklaştırılarak ve açığa alınarak mağdur edildiler. Bizzat yakından takip ettiğim bazı dosyalara bakıyorum, hiçbir suç unsuru bulunmadığı halde ilgili savcı dosyayı bir türlü kapatmıyor. Masum insanları başka bir şey değil, vurulan FETÖ’cü damgası rencide ediyor, kırıyor ve küstürüyor! Cesaretle mücadele eden ve adil davrananları tenzih ederek açıkça söylüyorum, bu tür masum insanlara ellerinde hiçbir delil olmamasına rağmen suçlu muamelesi yapan yetkililer  savcı hâkim idareci her kimse- ya kripto FETÖ’cü ya da mağduriyetler oluşturarak AK Parti’ye kurulan kumpasın bilerek ya da bilmeyerek maşalarıdır! 

Dosyaların bir an önce kapatılması lâzım

Dosyaların bir an önce kapatılması lâzım. Cezaysa ceza verilmeli değilse masum insanlardan FETÖ damgası kaldırılmalıdır. Tekrar ediyorum, darbe teşebbüsünde bulunan hainler, bu sapkın cemaate önderlik yapanlar, hâlâ bu çeteyi savunarak darbeyi meşrulaştırma gayreti içinde olanlar mutlak surette cezalandırılmalıdır. Ama çeteyle hiçbir ilişkisi olmadığı halde, yasal olduğu dönemde gazetesine abone olmuş, bankasına para yatırmış, sendikasına kayıt olmuş, dershanesine öğrenci göndermiş; 17/25 Aralık’tan sonra onlardan uzaklaşmış, buna rağmen takibata uğramış masum insanlara, itibarları bir an önce iade edilmelidir, adalet geciktirilmemelidir. Ben bu masumların dosyalarını kapatmayan savcıların hâkimlerin ve idarecilerin AK Parti’ye kurulan kumpas değirmenine su taşımadıklarından emin değilim. Bir tarafta gönüller yapmaya çalışan cumhurbaşkanı, öte tarafta gönüller yıkan, küskünler üreten yetkililer! Bunlar AK Parti’nin geleceğini dolayısıyla Türkiye’nin geleceğini ilgilendirmektedir! Dikkat!”

Etiketler: resul tosun, savcı, dava
Okunma Sayısı: 7536
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali yilmaz

    16.9.2017 19:36:19

    Bu 17-25 aralik tarihinin hukuki zemini nedir. Gecmise bakilacaksa son 15 yila baksinlar. Kendilerini siyiracak tarihi esas almak ne guzel kurnazlik.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı