"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sedat Peker’e zorla getirme kararı

13 Ekim 2017, Cuma 13:00
Kişisel internet sitesinde yazdığı yazıda, “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisini imzalayan akademisyenleri tehdit ettiği gerekçesiyle yargılanan Sedat Peker’in zorla getirilmesine karar verildi.

İstanbul Anadolu 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dâvâya, tutuksuz yargılanan sanık Sedat Peker duruşmaya gelmedi. Peker’i avukatlar Kübra Oktay ve Turgay Özdoğan temsil etti.

Hâkim İmran Arık Özcan, Abdurrahman Ayyıldız isimli bir kişinin celse arasında dâvâ dosyasına bir dilekçe sunduğunu, dilekçe ekinde sanığın toplumu kin, nefret ve toplumsal barışı bozucu, tehdit içerikli söylemlerde bulunduğuna dair DVD sunduğunu, sanık hakkında bu yönde işlem yapılmasını talep ettiğini kaydetti. Söz alan müştekiler Aynur Özuğurlu, Kuvvet Lordoğlu, Mehmet Cengiz Erçin, kamuoyunda barış bildirisi olarak bilinen bildiriyi bir çok akademisyen gibi kendisinin de imzaladıklarını belirterek, sanıktan şikâyetçi olduklarını söylediler. Abdurrahman Ayyıldız’ın sunduğu dilekçeyi gereğinin yapılması için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermeye karar veren mahkeme, usûlüne uygun davetiyeye rağmen duruşmaya katılmayan sanık Sedat Peker’in günsüz olarak zorla getirilmesine karar verdi.

Mahkeme, rapora göre Peker’in üç günlük istirahat süresi bulunduğunu dikkate alarak, bu 3 günün bitiş tarihi olan 16. Ekim 2017 tarihinin ardından zorla getirilme kararının icra edilmesine hükmederek duruşmayı erteledi. 

DHA

Etiketler: sedat peker
Okunma Sayısı: 1585
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı