"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehit Onbaşı Hamza Yıldırım gözyaşlarıyla ebediyete uğurlandı

31 Temmuz 2015, Cuma 16:03
Şırnak Akçay’daki izinden dönen askerleri birliğe götürürken teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 3 askerden birisi olan şehit Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım için Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, kuvvet komutanları, bakanlar, milletvekilleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Namaz için camiye gelen Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Özel önce şehit ailesinin yanına giderek başsağlığı diledi. Şehidin naaşı, namazın kılınacağı Kocatepe Cami’ne getirildiği sırada ailesi ve namaz için bekleyen vatandaşlar gözyaşı döktü. Cuma namazının ardından şehit için saf tutuldu. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Namazın ardından ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganı’ atıldı. 

Şehit cenazesinini top arabasına konulmasının ardından son selamlama yapıldı. Selamlama sırasından Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Özel şehidin babası Haşim Yıldırım’ın elini tuttu. Tören sırasından şehidin yakınları tabuta dokunmak istedi. Törenin ardından şehidin annesi uzun süre Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun omuzlarına vurarak konuştuğu görüldü.

Şehidin cenazesi defnedilmek üzere Ankara’nın Bala ilçesine gönderildi. 

Okunma Sayısı: 3150
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı