"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Selvi: Sırada HDP'li vekillerin tutuklanması var

12 Eylül 2016, Pazartesi 13:38
Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, "PKK ile mücadelede yeni döneme girildi" başlıklı bugünkü yazısında "Sırada dokunulmazlığı kaldırılan HDP’lilerden bazılarının tutuklanması var" dedi.

İşte Selvi'nin yazısından ilgili kısım:

KIRSALDA TOPLANMAYA FIRSAT VERİLMEYECEK

Bu arada PKK’yla mücadelede yeni bir konsepte geçiliyor. Başbakan Binali Yıldırım bunu, “Artık savunma yok, taarruz var” diye açıkladı. İçimizdeki Kandilcikler olarak tanımlanan 12 noktada PKK’ya yönelik operasyonlar sürecek. Amaç, şehir savaşlarında başarısızlığa uğratılan örgütün kırsalda toparlanmasına fırsat vermemek. Hakkâri-Çukurca, Ağrı-Tendürek ve Tunceli Ali Boğazı’nda amansız operasyonlar yapılıyor. “Önleyici terör konsepti”ne daha önce geçilmiş, Lice-Şenyayla operasyonu gerçekleştirilmişti. İçişleri Bakanlığı’ndaki değişiklikle şimdi bir üst versiyona geçildi. Sadece İçişleri Bakanı değişikliği olmadı. PKK ile mücadele yönteminde ciddi değişiklikler var. 28 belediyeye kayyum atanması bunun başlangıcı. Yeni dönemin kodlarını iyi okumakta yarar var. Hatırlarsanız HDP’li belediyelere kayyum ataması ilk torba kanununda vardı, son anda çıkarılmıştı. O sıralarda İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, kayyum atamasına sıcak bakmadığı, “Seçimle gelen seçimle gitsin” düşüncesinde olduğu kulağıma gelmişti. İçişleri Bakanlığı’ndaki değişim sürecinde kayyum uygulaması çıkarıldı ve Soylu döneminde uygulandı. Kayyum konusunda Başbakan Binali Yıldırım’ın da çok kararlı olduğunun altını çizmekte yarar var. Sırada dokunulmazlığı kaldırılan HDP’lilerden bazılarının tutuklanması var.

Etiketler: hdp, abdülkadir selvi
Okunma Sayısı: 1559
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • CESUR ADAM

    12.9.2016 17:46:03

    BELEDİYE YASASINdaki PKK lehine değişiklik yapmamış olsa PKK destekçileri böyle yapabilirmiydiler.ÇÖZÜM SÜRECİ amacından ziyade taviz vererek canavarı azdıran hale gelmiştiiir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı