"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sigortamız attı

01 Nisan 2015, Çarşamba
Türkiye, şimdiye kadar görülmemiş bir elektrik kesintisinin şokunu yaşadı. Metro, tramvay, marmaray ve hızlı trenler alışmadı. Fabrikalarda üretim durdu. İnsanlar asansörde mahsur kaldı.

BAKANLIKTA KRİZ MASASI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “terör saldırısı ihtimali” için, “Bütün ihtimaller araştırılıyor. Kriz masası oluşturuldu” derken, Enerji Bakanı Taner Yıldız, “Scada merkezi bölgeleri izole ettiği için mi, operasyon hatası mı var, yoksa siber saldırı mı? İletim hatlarından veya manevra dediğimiz bir hadiseden kaynaklanıyor olabilir. İzmir’de özel sektöre ait bir santralin  devre dışı olduğu ve onun domino tesiri yaptığından bahsedildi, ama teyid etmem lâzım” ifadelerini kullandı.

KESİNTİ NEREDEN KAYNAKLANDI?

Saat 10:36’da başlayan kesinti Türkiye’nin birçok yerinde hayatı adeta felce uğrattı. Fabrika ve maden ocaklarında üretim durdu. Trafik ışıkları çalışmayınca yollarda kaos yaşandı. Elektrik Mühendisleri Odası, kesintinin bazı özel santrallerin “fiyat düşüklüğü” nedeniyle elektrik satmak istememesinden kaynaklanabileceğini öne sürdü. Arızanın, Avrupa Birliğinin, “Siz kaliteli elektrik sağlayamıyorsunuz” diyerek Türkiye'yi AB sisteminden çıkarmasından kaynaklanmış olabileceği de iddia edildi.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1136
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet AKBAŞ

    1.4.2015 23:45:57

    31.03.2015 salı 1)akp nin alamet-i farikası olan ampul ilginç bir şekilde bütün türkiye coğrafyası üzerinde sükut etti. 2)adaletin mümessili olan savcı, rte ve akp nin tedbirsizliği yüzünden çağlayan adliyesinde katledildi. 3)yine adaletin mümessili olması gereken bir başka savcı, balyoz darbe planı davasının 236 sanığının hepsinin beraat etmesini talep etti. netice: ampul infilak etti. bir daha tamiri mümkün değildir. zira ampül, elektrik aldığı yuvasında değil milletin kalbinde parçalandı.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı