"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Silvan'daki okullar yaralarını sarıyor

02 Aralık 2015, Çarşamba 13:44
Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 12 gün uygulanan sokağa çıkma yasağı sırasında hasar gören okullarda bakım ve onarım çalışmaları başlatıldı.

Onarıma alınan okullarda bir yandan eğitim-öğretim devam ederken, diğer yandan ise bakım ve onarım çalışmaları yapılıyor.

Silvan İlçesi'ndeki Mescit, Tekel ve Konak mahallelerindeki sokağa çıkma yasağı sırasında havan, roket ve mermilerin isabet ettiği okullarda oluşan tahribatlar onarılmaya başlandı. Mescit Mahallesi'nde bulunan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, Hasuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Tekel Mahallesi'nde bulunan Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu, Fevzi Çakmak Orta Okulu'nda başlatılan bakım onarım çalışmaları devam ediyor. Okulların çatı, boya ve badana çalışmaları devam ederken, diğer yandan eğitim- öğretim aksamadan devem ediyor.

Çocukların bozulan psikolojisi, okul yönetimi ve rehber öğretmenlerin destekleriyle düzeltilmeye çalışılıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, hafta sonu düzenledikleri ders telafi programlarına yoğun bir katılımın olduğunu, okullarda devam eden onarım çalışmalarının 15 gün sonra tamamlanacağını belirtti.

DHA

Etiketler: diyarbakır, silvan, okul, onarım
Okunma Sayısı: 1411
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı