"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şırnak’ta bir okulda Kürtçe konuşmak yasaklandı!

24 Ekim 2017, Salı 14:44
Şırnak’taki Tümgeneral Ömer Keçecigil İlköğretim Okulu'ndaki bir sınıfın duvarına, bir öğretmen “Kürtçe konuşmayacağım” yazısı asarak, öğrencilerin Kürtçe konuşması yasakladı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Şırnak’ın Gündoğdu mahallesinde bulunan Tümgeneral Ömer Keçecigil İlköğretim Okulunda bulunan bir sınıfın duvarına üzerinde, “Kürtçe konuşmayacağım” yazısı bulunan bir kağıt asıldı. Okula giden bir veli tarafından fotoğrafı çekilen yazının okuldaki ismi öğrenilemeyen bir öğretmen tarafından sınıf duvarına asıldığı öğrenildi. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf hakkında bilgi veren Eğitim Sen’li üyeler de konuyu doğruladı.

FOTOĞRAF BİMER’E GÖNDERİLDİ  

Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) gönderildiği belirtilen fotoğraf için yapılan şikayetin kabul edildiği öğrenildi. Ancak fotoğrafı asan öğretmen hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı bilinmiyor. Fotoğrafta, “Kürtçe konuşmayacağım” yazısının yanı sıra, “Ders içinde konuşmayacağım” ve “Sınıfta kavga etmeyeceğim” yazıları da bulunuyor. 

Okunma Sayısı: 2980
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı