"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Skandal -5

16 Mart 2017, Perşembe 23:55
Haliç Kongre Merkezi’nden sonra Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı yetkilileri de Yeni Asya’nın 26 Mart 2017’de düzenleyeceği ‘Bediüzzaman Paneli’ için salon tahsisini ‘güvenlik gerekçesi’yle iptal etti.

Yeni Asya’nın 26 Mart 2017’de düzenleyeceği “Bediüzzaman Paneli” Haliç Kongre Merkezi’nin ardından Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda da “güvenlik gerekçesi” ile salon yönetimleri tarafından iptal edildi. Konuyla ilgili olarak avukatımız Kadir Akbaş bir açıklama yaptı. Risale-i Nur Enstitüsü’nün her yıl olduğu gibi bu yıl 12.sini gerçekleştireceği Risale-i Nur Kongresinin sonuç bildirgelerinin de açıklanacağı bir panel tertip ettiğini belirten Akbaş, iptal süreçlerine dair şunları kaydetti: “Gelinen noktada anlaşılan o ki, birileri Bediüzzaman’ın hukukun üstünlüğü ve adalete ilişkin görüşlerinin kamuoyuyla paylaşılmasını istemiyor. Bu net bir şekilde toplanma ve ifade hürriyetinin engellenmesidir." 

Haklı hiçbir gerekçesi yok

Akbaş: "İstanbul'da da referandum çalışmaları kapsamında düzenlenen onlarca kapalı salon toplantısı var. Bunların hiçbirinin iptal edilmemesi ve sadece Bediüzzaman'ın hukukun üstünlüğü ve adalete ilişkin görüşlerinin kamuoyuyla paylaşılacağı bir toplantıya salon tahsisinin güvenlik gerekçesiyle iptal edilmesi iyi niyetle ifade edilmez. Zira 12.sini yapacağımız bu gibi programlarda hiçbir fevri hareket yaşanmadı. Binlerce insan sükûnetle toplandı, aynı sükûnetle dağıldı. Kongrenin güvenlik gerekçesiyle iptalinin ne geçmişte, ne de bugün haklı bir gerekçesi yoktur, olamaz da."

Okunma Sayısı: 14524
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ayhan kavkalı

    18.3.2017 20:57:54

    Ne kadar uğraşırsanız uğraşın başaramayacaksınız. Sonunuz hüsran olacak. Güneşin balçıkla sıvanamayacağını gerçekleri görmemek için deve kuşu gibi kafanızı kuma gömmenizin bir faydasının olmayacağını göreceksiniz. Hakikat vakti geldiği an belirecektir. Allah size mühlet üzerine mühlet veriyor ama siz hala uyanmamakta diretiyor, kerahat vaktinde uyumaya devam ediyorsunuz. Nurların ışığında altın gibi parlayanların karşısında gümüş gibi kararmaya devam edin....(!) Cennet boş değil cehennem ise lüzumsuz değil...

  • nurbaki muhammed

    18.3.2017 12:47:09

    Memleketimde dindarlar iktidarda ama BEDİÜZZAMAN'ın paneline ve anma programına izin verilmiyor.Böyle davranan münafıkları şeriatın neresine koyacağız hey dünyası için ahiretini satanlar.Hey Bediüüzamanı anma programına izin vermeyen nifak ehlini bilinçsizce destekleyen ve huffaş gibi hakikatten rahatsız olan çakma nurcular.Bediüzzamana bu konuda hangi gerekçeleri mazeret olarak göstereceksiniz.Hollanda yapınca kötü siz müslümana yapınca iyi.hey gidi firavunane nemrudane ebu cehilane ve ebu lehebane davranan abdullah bin selüller.Amacınız ne? ne zararı var Berdiüzzamanın size?ve hey siyasal islamcıların ayaklarını bir makam için öpen çakmalar neden sesiniz çıkmıyor yoksa işin içinde siz de mi varsınız.Bu yanlış konusunda bir kınamak da mı gelmiyor elinizden hey dilsiz şeytanlar günün birinde size de sıra gelecek uyanmaz mısınız?

  • Özcan Erkiş

    17.3.2017 16:58:37

    Emniyet ve asâyişin manevi bekçileri, muhafızı ve teminatı olduğunu şu Anadolu sathında bilmeyen mi var ki sun'i, sathi, uyduruk bir "güvenlik"gerekçesiyle salon tahsisinin iptalini inandırıcı ve samimi bulalım. Hariçten gelen yasak karşısında demokrat(!) kesilip, "Nazi! Faşist!" diye gürleyen iktidar cenâhnın, kendi ülkesindeki hukuksuz ve antidemokratik yasaklarına ne isim vermemiz gerekir acaba? İsminde "Adalet" olan siyasal parti, "Adalet ve Hukukun üstünlüğü"ne dair Bediüzzaman'ın fikirleriyle insanların tenvir edilmesinden neden rahatsız olur acaba hiç düşündünüz mü? Tersyüz ettikleri hakikatların ortaya çıkmasından korkmuş olabilirler mi? Yahut menfi ve menfaatçi siyasetleriyle yaptıkları algı operasyonu ve toplumsal hipnozun, bu nevi tenvir edici toplantı ve seminerlerle bozulacağından endişe duydukları için mi? Elbette milletin uyanması için birilerinin "kral çıplak!" demesi elzemdir.

  • Toygar

    17.3.2017 11:17:24

    Beni en çok üzen, bu dünyada yaptıkları ve yanlışları yanlarına kalmayacak olanların, yaptıklarıyla başkalarının hukukuna da zarar veriyor olmalarıdır! Bunun vebal ve hesabı nasıl ödenir ki!

  • Hayati Binler

    16.3.2017 21:06:37

    Hasbunallahu ve ni'mel vekîl.

  • Hüseyin İlhan

    16.3.2017 17:21:03

    Geçmiş olsun.Rabbim sabır,sadakat ve metanette daim eylesin.'HAKLI YANI YOK,demişsiniz. Muhterem kardeşlerim karşımızdakilerin HAK-HUKUK-ADALET ten nasibi yok.

  • nursi tilmizi nursi

    16.3.2017 17:02:54

    Bediüzzaman hazretlerinin paneline dahi müsade etmeyen zihniyeti telin ediyorum.Siyasal islamın nurculuk hakkında gizli bir ajandasının olduğu her zaman olagelmiştir şimdiki hadise ise bunun bir parçasıdır.Hatta bu hadisenin içinde siyasal islama teslim olmuş ve nurculuğu siyasal islama tebdil etme çabasında olan çakma nurcuların var olduğu şüphe götürmez bir hakikattir.görmez misiniz siyasal islaMIN HAKİM OLDUĞU BU ZAMANINDA SİYASAL İSLAMCI araştırmacı,gazeteci ve diğer tarafgirlerin televizyon ekranlarında gazetelerin köşe yazılarında nasıl saldırdıklarını.Yahu ne yaparsanız yapınız yaptıklarınız bizler için birer kamçıdır safları sıklaştırmaya vesiledir,kenetlenmenin ta kendisidir.Moskof yanlılarından görmediğimiz zulmü siyasal islamcılardan gördük.Evet sahtekar çakma nurcular da köşelerinde oturup Bediüzzaman panelini iptale yardımcı olmalarının zevkini dört köşe olarak yaşasınlar.veyl size

  • cemal.ozkaya

    16.3.2017 16:40:05

    toygar kardeş. umumun selameti için böylesine hassasiyetlerin zirvede olduğu bir dönemde müsbet hareketin güvenlik gerekçesiyle yapılan iptali tenkitlerimizi belirterek nurdan zarar gelmeyeceğini belirterek ileride yapmak şartıyla çokda olayın üstüne gitmeden uygun karşılamak olduğu kanaatindeyim. türkiyenin her tarafını dünya bu eserleri okuyor ilanlarıyla dolduran cemaatimiz herkese umut ve cesaret kaynağı olduğunu fiilleriyle iisbat etti zaten.

  • Toygar

    16.3.2017 13:53:00

    Cemal Özkaya.. Umumun selameti için "Evet" mi demeliyiz! Bu mudur! Güvenlik gerekçesiyle sokağa da mı çıkmamalıyız! Dava adamlığında böyle bir usul var mıdır yahu! 1980 öncesinde akşam sokaklarda ya ayyaşlar ya da nurcular gezer di! Neden korkacağız, sineceğiz? Kimsenin diyemediği zaman BİZ diyeceğiz. Herkes korkup saklandığı zaman BİZ ortaya çıkacağız. Müsbet hareket ne demektir bunu yeniden gözden geçirmeniz lazım, diye düşünüyorum!

  • cemal.ozkaya

    16.3.2017 12:13:34

    umumun selameti için kendi hakkımızdan vazgeçsek müsbet hareket yapmış olmaz mıyız diye düşünüyorum.

  • demokrat

    16.3.2017 10:02:41

    Nurcular bu memleketin sigortasıdır.güce tapmazlar,biat etmezler,takiyye yapmazlar.hiçbir toplantılarında asayişi bozmazlar.muhabbet fedaisi oldukları için,husumete vakit bulmazlar.devlete sızmazlar,akçeli işlere karışmazlar.vakıf malı yemezler.kul hakkına dokunmazlar.o halde bu iptal kararı neyin nesi.çok yazık...çok yazık...çok yazık...

  • Toygar

    16.3.2017 09:30:40

    Ne yaparlarsa yapsınlar, Rabbim hükmünü icra edecek ve zalimlerin yaptıkları yanlarına kâr kalmayacaktır. Biz o toplantıyı Allah'ın izniyle yaparız. Salon mu yok, bahçede-sokakta yaparız; olmadı PERİSKOP'tan canlı yaparız. Sadece İstanbul'a gidebilenler değil, tüm DÜNYAYA sesleniveririz, olur biter. Zaten bizim de istediğimiz budur, tebliğ edelim yeter!

  • Sertaç LÜSER

    16.3.2017 09:01:11

    Sadece ödenen ücretler değil,Yapılan tanıtım reklam ,afiş ve zaman kaybı ücretleride ödenmesi lazım HAK adına.Bunlar talep edilmeli.

  • YAHYA YILDIZ

    16.3.2017 08:02:42

    Bizim Müslüman Türk toplumuna son zamanlarda Almanya ve Hollandanın Türk bakan ve parlementerlere yaptıkları tavır ve hareketler, Ülkemizin değerini rencide ettiği ve aşağıladığı şeklinde telakki edilerek, haklı olarak,şiddetli ve hiddetli bir şekilde tenkid ve telin edildilerek Ülke yönetiminde söz sahibi olan başta CB dan BB a kadar tüm yetkili ve etkililer tarafından Faşist ve Nazist olarak kınandılar...Peki kendi topraklarımızda aylar önce müsade edilip parası yatırılmış bir salona, o yetmiyormuş gibi ikinci bir salona da - benzeri faaliyetler başkalarca durmadan ifa edilirken - aynı gerekçe ile Risalei Nur faaliyetlerine yabancıların "gavurca gerekçesi" gibi bir gerekçe ile müsade edilmemesinin anlamlı ve makul bir izahını ve tanımını yapabilecek acaba birileri çıkacak mı? O gavur, faşist ve nazist dediğimiz kişilerce, bu yaptığınız keyfi ve tarafgirane yasaklama kararınız, onlarca bilinse, acaba bu yasağı alanlara onlar ne sıfat ve isim vercekler gerçekten merak ediyorum...

  • nursi tilmizi nursi

    16.3.2017 06:47:40

    Takdir-i Hüdâ kuvve-i bâzû ile dönmez,/ Bir şem'a ki Mevlâ yaka, üflemekle sönmez!" Ne mümkün zulm ile, bîdâd ile imhâ-yı hürriyet? / Çalış, idrâki kaldır, muktedirsen âdemiyetten!" sözünün yerine, üstadım der ki;bu asrın yüzüne çarpmak için ben de derim: "Ne mümkün zulm ile, bîdâd ile imhâ-yı hakikat?/ Çalış, kalbi kaldır, muktedirsen âdemiyetten!" Veyahut, "Ne mümkün zulm ile, bîdâd ile imhâ-yı fazilet?/ Çalış, vicdanı kaldır, muktedirsen âdemiyetten!" "(yine üstadım der);sözünün yerine, bu asrın yüzüne çarpmak için ben de derim: Ne mümkün zulm ile, bîdâd ile imhâ-yı hakikat? Çalış, kalbi kaldır, muktedirsen âdemiyetten!""evet bir dava ki candan sadakatle inanmışız dönersek namerdiz.Atalet uykusuna yatmış nefis ve hevamız için de böylesi haksızlıklar ve baskılar inşaallah bir intibah vesilesi olur.Böylesi zamanlar daha çok gayrete gelmenin tesanüd içinde olmanın vakitleridir gafletten silkinmeye vesile olur inşaallah

  • Mustafa Işıldak

    16.3.2017 01:57:17

    "İslâmiyet güneş gibidir, üflemekle sönmez. Gündüz gibidir; göz yummakla gece olmaz. Gözünü kapayan, yalnız kendine gece yapar." Risale-i Nur Bu hadiseler daha çok birlik beraberliğimizi artırır. Gülüyoruz...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı