"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Soruşturma Komisyonu 700 bin liralık saati böyle akladı

16 Ocak 2015, Cuma 09:08
Yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan dört eski bakanı Yüce Divan’a sevk etmeye yeterli delil olmadığı gerekçesiyle gerek görmeyen Meclis Soruşturma Komisyonu’nun, Reza Zarrab'ın imzaladığı bir kağıdı delil kabul ettiği ortaya çıktı.

Kağıtta yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun kilit ismi işadamı Rıza Sarraf’ın, 700 bin TL’lik ‘ünlü’ saatin parasını Zafer Çağlayan’dan tahsil ettiği yazılı.

Antetli kağıttan belge

Hürriyet’ten Bülent Sarıoğlu’nun haberine göre dört bakandan Zafer Çağlayan’ın komisyona saatin parasını ödediğine dair ‘belge’ olarak sunduğu kağıdın üzerinde “Saat bedeli olan 240.000# avroyu M. Zafer Çağlayandan teslim aldım” yazıyor. Kanıt kabul edilen kağıdın üzerindeki ‘Conrad Otel’ logosu dikkat çekiyor.

İnceleme yapılmadı

CHP’li üye Erdal Aksünger, komisyonun ‘peçeteden hallice’, gerçek olup olmadığı incelenmemiş bir kağıdı kanıt olarak koşulsuz şartsız kabul ettiğini belirtti.

Aksünger, “Peçeteden hallice, alelade bir kağıda yazılmış belgeyi kanıt kabul ettiler. Kağıt, operasyondan önceki tarihi taşıyor. Oysa Adli Tıp’ta kriminal bir inceleme yapılsaydı, mürekkep yapısı ve kağıt analizleriyle bunların hepsinin sonradan hazırlandığı tespit edilirdi” diye konuştu.

Soruşturmada bu tür sorunların sıkça yaşandığına dikkat eden Aksünger, “Koskoca gümrüklere gönderildiği iddia edilen yazılar alelade kağıtlarla önümüze getirildi. Belgelerle ilgili hukuki araştırma da yapılmadı” dedi.

Yeterli delil yok kararının gerekçesi buymuş

Saate yönelik ayrıntılar, Meclis Soruşturma Komisyonu’nun TBMM’nin internet sitesine yüklenen metninde görüldü. Komisyon raporunda, 30 Ekim 2013 tarihli ödeme yazısı ve gümrük cezasına ilişkin ödeme kayıtları vurgulanarak, “Aynı konuya ilişkin diğer şüpheliler yönünden verilen kovuşturmaya yer olmadığı kararı birlikte değerlendirildiğinde, isnat edilen eylemin gerçekleşmediği sonucuna ulaşılmıştır” denildi.

Bu ‘belge’yle birlikte, Patek firmasının saati satarken Cenevre’de kestiği 24 Eylül 2013 tarihli ve Sarraf’ın kuryesi Murat Yılmaz imzalı faturaya yer verildi. Çağlayan, saati 25 Eylül 2013’te teslim aldığını açıklamıştı, kağıdın üzerinde ise 30 Ekim 2013 tarihinin imzası bulunuyor.

Okunma Sayısı: 2375
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    16.1.2015 19:54:08

    millet vicdanı mahkemesinde verilen karardır;iŞBU SAAT KAÇAK OLARAK YURDA SOKULMU,AKÇELİ İŞ NEDENİYLE KABUL BUYRULMUŞ,TC.MALİYE DENETİMİNDE TESBİTİ İLE 232000TL.Vergi tarhiyatına ve defaten ödetilmesine ,bu işlemin rüşvet ve kaçakçılık olduğuna,iş bu işilemde vazife suistimali nedeniyle bakanın 6 ay hapsine karar verilmiş.Memuriyet ve seçilme hakkı iptal olunmuşttuuur.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı