"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Süleyman Demirel Demokrasi Ve Kalkınma Külliyesi açıldı

26 Ekim 2014, Pazar 16:24
Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’nin açılışı Isparta’nın İslamköy beldesinde gerçekleştirildi.

İş, siyaset ve sanat dünyasından bir çok yerli ve yabancı konuk, devlet adamının katılım gösterdiği açılışa ilgi büyüktü. Açılışa katılamayan konuklar ise telgraf gönderdiler. Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli, Aydın Doğan, İlber Ortaylı, Nazlı Ilıcak, Taha Akyol gibi isimlerin yanı sıra DP Genel Başkanı Gültekin Uysal da açılış programına katılanlar arasındaydı. Konuşma yapması için sahneye dâvet edilen Süleyman Demirel, “1950 Türkiye’sinde olmayan birçok şey bizimle başladı. İstanbul boğazını yaptık, Türkiye’yi elektriğe suya kavuşturduk. Devlet beni yetiştirdi, okuttu, başbakan yaptı, cumhurbaşkanı yaptı; ben de devlete olan borcumu ödedim ve vicdanım rahat” dedi.

Programa katılımın yoğun olduğu gözlemlendi.

Salona sığamayan kalabalık için dışarıya görüntü aktarımı sağlandı. Jandarma güvenlik önlemleri aldı.

 

EuroNur Video Ekibi de açılış çekimleri için oradaydı

Süleyman Demirel salondan çıkarken görülüyor.

Müzenin giriş kapısı.

Demirel’in doğduğu İslamköy’de 16 bin metrekare alan üzerine kurulu Süleyman Demirel Külliyesi içerisine inşa edilen müzede 46 bin kitap koleksiyonu, 7 bin hediye eşya, 6 bin teyp- video kaydı, 120 bin fotoğraf, 32 bin gazete-dergi, 500 giysi koleksiyonuyla 6 milyon belge bulunuyor. 

Ekrem Özden / Isparta

Okunma Sayısı: 4180
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • said ceylan

    26.10.2014 22:16:43

    Yıldız bacının yorumuna aynen imzamı arıyorum.müzede yeni asyayla ilgili bir bölüm varmı acaba,eğer yoksa mutlaka bir bölüm açılmalı.

  • yıldız fırtına

    26.10.2014 21:45:58

    son zamanların gördüğü göreceği en büyük devlet adamı.. yaşadığı tarih müzeye sığmayacak kadar büyük hizmetlerle dolu. son dönem siyasetçilerinin ondan alacağı çok ders var. ancak burnu düşse yerden almayacak kadar büyük eneler engel! türk demokrasisi en az menderes kadar ona borçlu. hiç biri olmasa boğaz köprüsü bile tek başına hizmet olarak yeter. allah ondan ebeden razı olsun.. sağlıklı bir ömür nasip etsin.. ve demokrasinin kazandığını görmeden almasın onu.. menderesin yaşadığı sonu ona yaşatmasın.. önce demokrasi müzemiz sonra demokrasi devrimizin açılışı vatana millete ve dahi demokratlara hayırlı uğurlu olsun vesselam..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı