"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Süreçten kendilerini tüketerek çıktılar

23 Nisan 2017, Pazar
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Anayasa değişikliği ne Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ne de AKP’yi güçlendirdi. Erdoğan ve AKP bu referandum sürecinden sayısal olarak kazanmış gibi görünse de siyasal anlamda kendini tüketerek çıktı’’ dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 16 Nisan’da yapılan referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu. Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve AKP’nin siyasal olarak kendini tükettiğini belirterek, Erdoğan’ın uluslar arası alanda daha da yalnızlaşacağını kaydetti. “Anayasa değişikliği ne Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, ne de AKP’yi güçlendirdi” diyen Uysal, “2002’den bu yana ayakta tutan tüm toplumsal dinamik-taşıyıcı kolonları yok artık. ‘Muhafazakâr-İslâmcı’ kimliği ile sınandığı tüm iddialarında başarısız olmuş bir Erdoğan ve AKP portresi var karşımızda. Üstüne parti devleti enstrümanlarından başka dayanağı kalmamış ve hakem kararı (YSK) ile ‘maçı aldık’ deme sefilliğine sıkışmış bir AKP var” diye konuştu.

 

Hiçbir mazereti kalmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AKP’nin bu referandum sürecinden sayısal olarak kazanmış gibi görünse de siyasal anlamda kendini tüketerek çıktığını dile getiren Uysal İstanbulgerçeği.com sitesinde yer alan habere göre, “Cumhurbaşkanı Erdoğan milletten ne istediyse almış fakat hiçbir mazereti kalmamış, tüm argümanlarını harcamış, siyasal enerjisi tükenmiş durumda” dedi.

Uluslararası alanda daha da yalnızlaşacak

Uysal, Erdoğan’ın uluslar arası alanda da yalnızlaşacağını ifade ederek, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘kirletilmiş bir seçim süreci’ fotoğrafı ile uluslar arası alanda daha da yalnızlaşacaktır. ‘Umudumuz Şaban’ modunda ABD Başkanı Trump’ın telefon açmasını siyasi bir başarı gibi kamuoyuna pazarlama noktasına savrulmuş bir AKP. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tek fotoğraf verecek Batılı lider Trump. Ayrıca kendisi de ABD ve Batı’da meşrûiyet problemi yaşayan bir lider figürü Trump.” 

Okunma Sayısı: 4253
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    23.4.2017 00:17:38

    Bu Referandum sayesinde Türkiye'nin Baskani Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'in önü acilmis oldu. Su anda Türkiye'de siyaset arenasinda Sayin Uysal kadar kimse demokrasiye, hukukun üstünlügüne, insan haklarina bagli degil. Bu nedenle Uyasal gönüllerde rakipsiz Türkiye Baskanidir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı