"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriyeli yetim ve engelli öğrenciler geleceğe hazırlanıyor

01 Nisan 2016, Cuma 13:59
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, aralarında yetim ve engellilerin de bulunduğu Suriyeli öğrenciler, kendileri için açılan Muslim Care okullarında geleceğe hazırlanıyor.

Aileleriyle ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Reyhanlı'ya sığınan yetim ve engelli öğrenciler, burada kendileri için açılan Muslim Care okullarında, yarım kalan eğitimlerini sürdürüyor.

Reyhanlı'da 3 yıl önce açılan, prefabrik ve konteynerden oluşan 4 okulda, bin 200 öğrenci eğitim görüyor.

Müdür yardımcısı Rida Katip, okullarında ortaöğretim çağındaki Suriyeli çocukların ders gördüğünü anlattı.

İç savaşta hava saldırıları veya çatışmaların ortasında kalarak engelli hale gelen çocuklarla özel ilgilenildiğini dile getiren Katip, "Öğretmenlerimiz, 25 tekerlekli sandalyeye mahkum çocuğumuza birebir ilgi gösteriyor. Çocukların, evlerinden alınıp, her gün düzenli olarak derslerine devam etmelerini sağlıyoruz. Uzman ekiplerimiz sayesinde çocuklarımız, sosyal ve psikolojik desteklerle hayata tutunuyor." dedi.

Katip, okullarına devam eden Suriyeli 85 yetim çocuk için de tüm imkanları seferber ettiklerini kaydetti.

Spor, sanat ve çeşitli etkinliklerle çocukların morallerini yüksek tutmaya çalıştıklarını belirten Katip, "Okullarımızda 100 öğretmen görev alıyor. Çocuklarımızın geleceklerine katkı sağladığımız için mutluyuz. Türkiye'de kendileri için verilen eğitim şansı, onlar için altın değerinde. İnşallah okullarımızdan mezun olan çocuklarımız iyi üniversitelere giderek, gelecekteki Suriye'de önemli görevlerde rol alırlar." diye konuştu.

AA

Etiketler: hatay, reyhanlı, suriyeli
Okunma Sayısı: 804
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı