"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Taksim meydanını 1 Mayıs'ta kapatılması yargıya taşınıyor

22 Haziran 2015, Pazartesi 15:28
DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği, "Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına kapatılması"na ilişkin suç duyurusunda bulunacak.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, konfederasyonun Şişli'deki genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği ile 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de gerçekleştirilmesine ilişkin yaptıkları başvurunun hukuka aykırı şekilde reddedildiğini savundu. 

İstanbul'da 1 Mayıs'ta "sıkı yönetim" uygulandığını iddia eden Beko, "yurttaşların haklarını kullanmasını ve en temel özgürlüklerini engelleyen" kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Beko, başvurularının sonuçsuz kalması halinde önce Anayasa Mahkemesi'ne, sonra da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını kaydetti.

"Şimdiden ilan ediyoruz ki emekçilerin 1 Mayıs alanı olan Taksim'i, 1 Mayıs meydanımızı er ya da geç özgürleştirecek ve her koşulda önümüzdeki yıl da mutlaka Taksim'de olacağız" diyen Beko, gün içinde suç duyurusunda bulunmak üzere Çağlayan Adliyesi'ne gideceklerini aktardı. 

Toplantıya, diğer konfederasyon ve birliklerin temsilcileri de katıldı. 

AA

Okunma Sayısı: 2014
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı