"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Terörün dini, dinin de terörü olmaz

17 Mart 2019, Pazar 01:43
YENİ ZELANDA’DAKİ MENFUR EYLEMİN DİNLER ARASINDA YENİ GERGİNLİK SEBEBİ OLMAMASI VE TERÖRE KARŞI ORTAK TAVIR ALINMASI İSTENDİ.

AVUSTRALYA NUR VAKFI:

Bu saldırılar terörizmin dini olmadığını ve hepimizin birer kurban olabileceğini gösteriyor.

ADALET BAKANI GÜL:

Terörün dini olmaz, dinin de terörü olmaz. Hiçbir ibadethaneye yapılan saldırıyı kabul edemeyiz.

PİSKOPOS SARAH MULLALLY:

Hep beraber din kaynaklı nefrete karşı durmalı ve inanç hürriyetinin yanında olmalıyız.

HAHAM ELİOT COSGROVE:

Şimdi destek olma zamanı. Hangi dine mensup olursak olalım, ibadet yerlerimiz en güvenli yerler olmalı.

Acıyı kalbimizde hissediyoruz

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Müslüman topluluğunu ziyaret etti. Ziyarette başörtüsü takan Arden, vefat edenlerin yakınlarına taziyelerini ileterek, “Bu onların bildiği Yeni Zelanda değil” dedi.

Liderlerin sözleriyle hesaplaşma zamanı

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Kumi Naidoo, “Bugün İslamofobi felâketini teşvik eden veya buna göz yuman dünya liderlerinin tutumlarıyla hesaplaşmasının zamanıdır” dedi.

DAYANIŞMA İÇİN GELDİLER:

Yeni Zelanda halkı, camilerin bulunduğu sokakları çiçeklerle donattı. “Irkçılığa ve teröre karşı kazanacağız”, “Yeni Zelanda bu değil” şeklinde barış ve dayanışma mesajları ihtiva eden pankartla gelen çok sayıda kişi, duygu dolu anlar yaşadı.

***

Avustralya Nur Vakfı’ndan kınama

Avustralya Nur Vakfı Chrıstchurch saldırısı hakkında bildiri yayınladı. Avustralya Nur Vakfı “Bugün Yeni Zelanda’da meydana gelen elim terör saldırıları yüzünden derin üzüntü içerisindeyiz. Bu saldırılar dünyadaki İslamofobya davranışlardan dolayı arttığını gösteriyor. Hükümetlerimizden ve temsilcilerimizden, bu nefretin toplum içinde daha fazla yayılmamasını sağlamak için daha fazlasını yapmalarını istiyoruz. Bu saldırı açıkça terörizmin dini olmadığını ve hepimizin birer kurban olabileceğini gösteriyor. Duâlarımız ve kalbimiz, bu masum şehitlerle ve onların yakınlarıyla beraber olacaktır. Bütün Yeni Zelandalı Müslüman kardeşlerimize başsağlığı dileklerimizi gönderiyoruz. Allah’ın şehit edilen kişileri Cennetle ödüllendirmesini, kalan ailelerine ve sevdiklerine de sabır ve güç vermesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul - Yeni Asya

***

Terörün dini olmaz, dinin de terörü olmaz

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül,  öteden beri ifade ettikleri gibi, bu saldırının, terörün dininin, milliyetinin ve temsil ettiği herhangi bir değerin olmadığını bir kez daha ispatladığını vurgulayarak, şunları dile getirdi: “Terörün dini yoktur, dinin de terörü yoktur. Bu nedenle örgütsel ya da bireysel her türlü terör eyleminin karşısında olan yerimizde ve düşüncemizde bir değişiklik yoktur. Batılı ülkelerden de eğer bugünkü saldırılara etkili, samimî ve kalıcı bir karşılık vermeyi istiyorlarsa aynı hassasiyeti bekliyoruz. Hiçbirini ayırt ve örtbas etmeksizin, her türlü terör eylemine karşı insanlık ailesi yekvücut olmak zorundadır.” Ankara - aa

Liderlerin sözleriyle hesaplaşma zamanı

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Kumi Naidoo, Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde iki camiye düzenlenen terör saldırısına tepki göstererek, “Bugün aynı zamanda İslamofobi felâketini teşvik eden veya buna göz yuman dünya liderlerinin tutumlarıyla hesaplaşmasının zamanıdır. Şeytanlaştırma politikaları 49 insanın hayatına mal oldu. Saldırganların beyazların üstünlüğünü savunan ırkçı bir manifestonun takipçisi olduğuna ilişkin haberler, dünya liderlerini bu nefret dolu ideolojiye karşı durmaları için hızla harekete geçirmelidir” ifadesini kullandı.  Uluslararası Af Örgütü’nden yapılan yazılı açıklamada, bu saldırıların, kontrolsüz nefret ve şeytanlaştırmanın sonuçlarını feci şekilde ortaya koyduğu değerlendirmesinde bulunuldu.  Ankara – aa

 

Etiketler: yeni zelanda
Okunma Sayısı: 1684
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı