"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TSK'dan açıklama yapıldı

20 Nisan 2017, Perşembe 13:04
Şırnak Bestler Dereler kırsalındaki bir mağarada tespit edilen 16 teröristin, düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirildiği açıklandı.

TSK'DAN YAPILAN AÇIKLAMA

TSK' dan yapılan açıklamada: "23’üncü J. Sınır Tümen Komutanlığı bünyesinde yürütülen operasyonlar kapsamında 19 Nisan 2017 tarihinde akşam 19:50-20:20 saatleri arasında Şırnak Bestler Dereler kırsalına alınan anlık alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş, bölgedeki mağaralardan birinde tespit edilen 11 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş ve iki silah mevzii de imha edilmiştir. Devam eden operasyonda, geriye kalan iki BTÖ mensubu terörist bölgeye sevk edilen taarruz helikopterlerinin açtığı ateş sonucu etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 13 olmuştur.

Bu sabah 05:30’da bir mağarada yeri tespit edilen 5 teröristten üçü daha etkisiz hale getirilmiştir. Operasyon devam etmektedir. Şu ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 16 olmuştur." denildi.

Bestler-Dereler bölgesinde devam eden çatışma ile ilgili Şırnak Valiliği'nden yapılan ikinci yazılı açıklamada, 1'i yaralı 2'si ölü olmak üzere 3 PKK'lının daha etkisiz hale getirildiği, etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısının da 19'a çıktığı belirtildi. 

Açıklamada, "İlimiz Bestler-Dereler bölgesinde 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda hava kuvvetlerimizin ve atak helikopterinin ateş desteğiyle etkisiz hale getirilen 16 bölücü terör örgütü mensubuna ilaveten 1 bölücü terör örgütü mensubu yaralı, 2 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak etkisiz hale getirilmiş olup toplam 19 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar kararlılıkla devam etmektedir" denildi.

DHA

Okunma Sayısı: 1120
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı