"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TürkAkım doğal gaz boru hattının açılışı için Türkiye'ye gelecek

14 Kasım 2018, Çarşamba 19:15
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, TürkAkım doğal gaz boru hattının deniz bölümünün tamamlanması dolayısıyla Erdoğan ve Putin’in katılımıyla 19 Kasım'da İstanbul’da tören gerçekleştirileceği bildirildi.

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Avrupa’ya nakledecek TürkAkım projesi, Karadeniz'in altından döşenen her biri 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip 930 kilometre uzunluğunda iki boru hattından oluştuğu belirtilen açıklamada, ilk hattın Türkiye'ye, ikinci hattın da Avrupa ülkelerine doğal gaz sevki gerçekleştirmesinin öngörüldüğü ifade edildi.

TürkAkım üzerinden Rusya Federasyonu’ndan alınacak doğal gazın, Batı Hattı üzerinden alınmakta olan gazı ikame etmesinin öngörüldüğü bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TürkAkım'ın ikinci hattından tedarik edilecek gaz ise başta Balkanlar olmak üzere, Avrupa'nın enerji tedarik güvenliğine katkıda bulunacaktır. Projenin 2019'da tamamlanarak işler hale gelmesi ve ülkemize gaz sevkiyatının başlaması hedeflenmektedir. Son yıllarda çeşitlenen ve zenginleşen Türkiye-Rusya Federasyonu enerji ilişkilerinde TürkAkım projesi önemli bir kilometre taşını teşkil etmektedir. İki ülke her alanda olduğu gibi, enerji alanında da yakın iş birliğini önümüzdeki dönemde sürdürmekte kararlıdır."

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in program dolayısıyla gerçekleştirecekleri görüşmede, ikili ve bölgesel konuların ele alınmasının öngörüldüğü bildirildi.

AA

Etiketler: TürkAkım, doğal gaz
Okunma Sayısı: 1287
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı