"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye'de hukuk, kişilerin iki dudağı arasında

30 Kasım 2014, Pazar 15:11
ÖDP Eski Genel Başkanı Ufuk Uras, "Türkiye’deki hukukun kişilerin iki dudağı arasında olduğunu söyledi. Uras, “Hukukla oynamak, bir suçluluk içgüdüsünün çok açık bir karinesidir." dedi.

Türkiye’de hukukun üstünlüğünden çok merkezi otoritenin üstünlüğünün tercih edildiğini kaydeden Uras, “Hukuka pek ala uyulmayabileceği Çünkü iktidar ile devlet içinde örgütlenmiş güçler arasında mücadele olduğu için bunun paranteze alınabileceği söyleniliyor ama var sayalım ki bu doğru olsun. Bu konuyla ilgili olmayan Cumhurbaşkanlığı Köşkü gibi konularda bile hukuka uyulmadığı için 2015 seçimlerinden sonra niye kişilerin iki dudağı arasında olsun. Hukuk zaten bir sistemi kişilerin iki dudağı arasından çıkarmanın adıdır.” açıklamasını yaptı. 

Yolsuzluk konularına da değinen Uras açıklamasında  “Hukukla oynamak bir suçluluk iç güdüsünün çok açık bir karinesidir. Ama bunlarla kimse paçasını kurtaramaz. Sonuçta herkes musalla taşının önüne geliyor. Ama musalla taşına gelmeden bu hesaplaşmayı bu durumda yapmak zorundayız. Herkes yaptığı yolsuzluğun, hırsızlığın hesabını dünyadayken vermelidir. Sadece öte dünyada değil.” ifadelerine yer verdi. (cihan)

Etiketler: ufuk uras, hukuk
Okunma Sayısı: 1140
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı