"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye’de hür tartışma ortamı yok

06 Şubat 2016, Cumartesi
Anayasa hukukçusu Prof. İbrahim Kaboğlu Türkiye’de serbest tartışma ortamı olmadığını söyledi.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, yeni anayasa çalışmalarını değerlendirdi. Dw Türkçe’den Hilal Köylü’ye konuşan Kaboğlu,  anayasa konusunun sağlıklı bir zeminde yürütülmediğini dile getirerek, bunun sebebini “Türkiye’de serbest tartışma ortamı yok” ifadeleriyle açıkladı.

TRT Saray’ın 4. kolu gibi çalışıyor

TRT ve bazı yayın kuruluşlarının basın-yayın özgürlüğü özneleri- gibi değil, saray, köşk ve partinin (AKP) adeta 4. Kolu gibi çalıştıklarını vurgulayan bunun da farklı görüşlerin kamuoyuna yansımasının önüne geçtiğini belirten Kaboğlu, “Bu durumu daha da vahim bir hale getiren ise ülke adeta savaşa giriyormuş gibi ‘başkanlık propagandası’ amacıyla devletin bütün olanaklarının seferber edilmesidir” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı kampanya yürütemez

Cumhurbaşkanının anayasa değişikliği için kampanya yapmasının Anayasa’ya aykırı olduğunun altını çizen Kaboğlu, böyle bir ortamda anayasanın referanduma götürülmesinin çok da sağlıklı olmadığını söyledi. “Halk oylaması, bir hukuk devletinde demokratik kurallara ve insan haklarına saygı çerçevesinde anlamlı olabilir” diyen Kaboğlu, “Eğer halkın söyleyeceği sözü, devletin başında bulunan ve örtülü ödenek gibi demokrasi dışı bütün vesayet araçlarını elinde tutmakla yetinmeyip, her gün anayasa ihlalinde bulunan kişi söylerse, böyle bir halk oylaması otoriter rejimlerdeki plebisit sürecinin ötesinde anlam ifade etmez” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 1438
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı