"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye genelinde 'Mekke'nin ve Kudüs'ün Fethi' etkinliği

31 Aralık 2017, Pazar 23:47
Türkiye genelinde, "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" etkinliği düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Antalya Şubesi tarafından "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" etkinliği düzenlendi.

Kepez ilçesindeki Turgut Özal Spor Salonu'ndaki etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Dünya Kur'an-ı Kerim'i okuma birincisi Ali Tel ve Beştepe Millet Camisi İmam Hatibi Mehmet Bilir, Kur'an-ı Kerim okudu.

Kudüs'ü anlatan sinevizyon gösterisinin ardından Grup Arifan ezgiler seslendirdi, Şehit Volkan Canöz Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımı da konser verdi. 

Fethin, insanın, toplumun ve doğanın sevgiyle, merhametle ve adaletle buluşması olduğunu bildiren AGD Antalya Şube Başkanı Ahmet Muhammet Pişirici, şunları kaydetti:

"Fetih işgal değildir. Fetih bir ırkın diğer ırkı tarumar etmesi değildir. Bir bölgenin halkının diğer bölge halkını sömürmesi değildir. İnsanların inanç ve düşüncülerini zorla değiştirme değildir. Enerji kaynaklarını, yer altı yer üstü zenginliklerin ele geçirmek için savaşanlar, insanları imha etmek için savaşanlar bunu anlayamaz. Mekke'nin ve Kudüs'ün fethi, 2 büyük fetihtir. Günümüz Müslümanların bu büyük fetihlerden çıkaracağı bazı dersler vardır. Öncelikle Müslümanlar verdikleri sözü tutarlar, yaptıkları antlaşmayı bozmazlar. Zaferin Allah'tan olduğuna inanırlar."

AA

Etiketler: agd
Okunma Sayısı: 1186
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı