"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TÜSİAD: Terör, yatırım ortamını zehirliyor!

11 Şubat 2016, Perşembe 11:12
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan, teröre karşı güvenli bir ortamın temin edilmesi, tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

TÜSİAD’ın 46. Olağan Genel Kurulu açılışında konuşan Özilhan, "Terör yatırım ortamını zehirliyor, zayıf seyreden performansı aşağı çekiyor." dedi. 

Yeni Anayasa konusuna da değinen Özilhan, "İfade özgürlüğü yeni Anayasa'nın yolunu açsın, yeni Anayasa da yatırım ortamını iyileştirsin." ifadesini kullandı.

TÜSİAD Başkanı Symes: Toplumda yargıya güven yeterli değil

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, "Toplumda yargıya güven yeterli değil." dedi. 

Symes, TÜSİAD’ın 46. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, yargıya güvenin önemine temas ederken, "Toplumda yargıya güven yeterli değil. Yargı bağımsızlığının zayıfladığı, hukukun öngörülebilir olmadığı ülkede başarıları devam ettirmek mümkün değil. Makro istikrar ve eylem planları; iktidarı, parlamentosu, sivil toplum örgütleri ile özgürlük ve hukuk açığını kapatmak için çaba sarf etmezsek anlamını yitirecek." ifadelerini kullandı.

Terör olaylarına da değinen Symes, "Çatışmaların bir an evvel durması, PKK'nın şiddete son vermesi, barışçıl ortama dönülmesi gerekiyor." şeklinde konuştu. 

 

 

 

 

Okunma Sayısı: 1434
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı