"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üstünü örtmeyin çare bulun

27 Ağustos 2015, Perşembe
ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Siyasîler tarafından ‘ülke hükümetsiz değil, kriz yok’ şeklinde yapılan açıklamaların gerçekçi olmadığını, ekonomik, politik ve toplumsal göstergelerin bu söylemi teyit etmediğini vurguladı.

Ülke içinde son zamanlarda yaşanan ekonomik ve siyasal olayları değerlendiren Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ülke gidişatının kötü olduğunu vurguladı. ATB Yönetim Kurulu Başkanı Çandır, “Göz göre göre, kayıp yıllarımıza 2015’i de ekledik ve adım adım 2016’yı da kaybetmeye doğru gidiyoruz. Büyümekten vazgeçtik, ayakta kalmaya çalışıyoruz” dedi. İş dünyasının temsilcileri olarak ekonomiyi ve ticareti konuşmayı arzu ettiklerini belirten Çandır, “son dönemde yaşanan olaylar tüm bunları önemsiz hale getirdi” dedi. Ankara’daki siyasilerin 7 Haziran’ın hesabını millete ödettirmeye çalıştıklarını vurgulayan Çandır, “tüm bunlar olurken palazlanmış terör örgütleri hiçbir insanî değer tanımaksızın canımızı alma ve ocağımızı söndürme yarışına girmişlerdir” dedi.

“Üst akla ihtiyacımız yok!”

Siyaset kurumunun ‘ülke hükümetsiz değil, kriz yok’ söyleminin gerçekçi olmadığını, ekonomik, politik ve toplumsal göstergelerin bu söylemi teyit etmediğini anlatan Çandır, “Artık bizim ne bir üst akla, ne de bir tek akla ihtiyacımız var! ‘Ben ne dersem o’ mantığına da ihtiyacımız yok! Çok daha fazla aklıselim ve sağduyu ile düşünme ve hareket etme zamanındayız. Ortak aklımızı, ortak vicdanımızı ve birlikte hareket etme gücümüzü şimdi hayata geçirmeyip de ne zaman geçireceğiz? Hiçbir iktidar, hiçbir makam ve hiçbir servet, yiten canlarımızın saçının bir teli bile etmez. Tepeden tırnağa bütün herkes böyle bilmelidir. Milletimiz ne bu acıları yaşamayı, ne de hesap düzeltme dayatmasını hak etmemektedir.” dedi.

“Büyümekten vazgeçtik, ayakta kalmaya çalışıyoruz”

Dünya medyasına bakıldığında; gündemlerinde Türkiye’nin olmadığının, bunun yerine ekonomi ve ticarette kriz yıllarının aşıldığının, özgürlükler, şeffaflık ve sürdürülebilirlik gibi konularının ele alındığının görüleceğini ifade eden Çandır, “Gelişmiş dünyanın karar vericileri, politikacıları ve yöneticileri; ekonomilerindeki kötüye gidişin üstünü örtmeye değil, çözümünü bulmaya çalışmaktadırlar. Bizim de karar vericilerimizden bu yönde çaba sarf etmelerini talep etme hakkımızın olduğunu düşünmekteyiz. Göz göre göre, kayıp yıllarımıza 2015’i de ekledik ve adım adım 2016’yı da kaybetmeye doğru gidiyoruz. Büyümekten vazgeçtik, ayakta kalmaya çalışıyoruz.” dedi.

“Koalisyona hazırlıklı olun”

Sorunlarının çözümü için hâlâ geç kalınmamış olduğunu, insan eliyle oluşturulmuş bu durumun çözümünün aklıselimden geçtiğini vurgulayan Çandır, iki ay sonra yeniden seçime gidileceğini hatırlatarak, koalisyon dönemine hazırlıklı olunmasını istedi. 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1400
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    27.8.2015 06:50:39

    HÜKÜMET VAR,AMMA YAĞMA YAPAN,AHLAKEN ATAMA YAPMAMASI GEREKTİĞİ HALDE SÜRGÜNLER YAPAN,MİRİ MALINI YAĞMA HASANIN BÖREĞİ GİBİ DAĞITAN İŞGALZCİ ORDULAR GİBİ HAREKET EDEN ZİHNİYET VAR.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı