"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yarın çok geç olur

16 Eylül 2017, Cumartesi
Temel Karamollaoğlu, “Eğer bunu basit bir hadise olarak görür, bu hadisenin neden meydana geldiğini, bundan sonra tekrar etmemesi için neler yapılması icap ettiğini oturup düşünemezsek, düşünmezsek emin olun yarın çok geç olur” dedi.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, ülke içerisinde toplumsal ayrışma olduğunu ve bunun önüne geçilmezse çok geç olacağını söyledi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Balgat Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Genel İdare Kurulu Toplantısı’nda konuştu. Toplumun ayrışması mümkün olmayan günlerde bile ayrıştığını ifade eden Karamollaoğlu, bir defin esnasında meydana gelen hadiselerin herkesi şok ettiğini söyledi. İktidardan, muhalefetten ve yetkili makamlardan tepkiler geldiğine işaret eden Karamollaoğlu, tepkinin güzel olduğunu ama bu hadiselerin düne kadar meydana gelmediğini belirtti. Karamollaoğlu, “Bugün Türkiye’nin en önemli meselesi nedir diye sorulduğunda, hiç çekinmeden ve tereddüt etmeden ‘kutuplaşma’ dedik. Bunu ‘laf olsun’ diye söylemedik. Kutuplaşma şu anda Türkiye’nin en ciddi problemi” diye konuştu.

Toplumu germeyi siyasî menfaatleri için faydalı görüyorlar

“Gelin görün ki; bu toplumda liderlik pozisyonunda bulunan insanlar başta iktidar partisi olmak üzere toplumu germeyi kendi siyasi menfaatleri için faydalı görüyorlar” ifadesini kullanan Temel Karamollaoğlu, şunları kaydetti; “Bu toplum kendi içinde bölünürse, birtakım fikir ve kanaat ayrılıklarından dolayı birbirlerine hasım hale gelirse, Allah muhafaza etsin biz başımıza gelecek bir felakete karşı tedbir alamayız, yek vücut direnemeyiz. Yazık olur. Bir yaşlı kadın defnedilecek. Mensup olduğu siyasi partinin başkanı, genel başkanı ve sözcüsü tasvip etmediği bir gruba bağlı olduğu için belli bir grup insan gidecek, mezarlığı basacak ve onun arkasından da tepkiler gelecek. Eğer bunu basit bir hadise olarak görür, bu hadisenin neden meydana geldiğini, bundan sonra tekrar etmemesi için neler yapılması icap ettiğini oturup düşünemezsek, düşünmezsek emin olun yarın çok geç olur.”

 

Nagehan Alçı: ‘Ergenekon’un hamlesi gibi duruyor

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yönelik olarak düzenlenen saldırıya tepki gösterdi. Alçı, “Cenazedeki provokasyon, Türkiye’nin düşmanı Ergenekon Terör Örgütü’nün yeniden sahneye çıkışı ve mevcut ortamda rol kapma hamlesi gibi görünüyor” iddiasını ileri sürdü.

Aynı mezarlıkta ölümüzü defnedemeyeceksek aynı nefesi nasıl teneffüs edebiliriz

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, eski milletvekili Aysel Tuğluk’un vefat eden annesi Hatun Tuğluk’un cenazesinde yaşanan olaylara ilişkin, “Cenazeyi mezarlığa götürmüş olduğumuz ana kadar bir tek sıkıntı, itiraz, uyarı yok. Ama cenaze mezarlığa ulaştığı andan itibaren önceden örgütlenmiş, planlanmış, hazır kıta haline dönüştürülmüş bir faşist grubun saldırısına maruz kaldık” dedi. “Hatun annemizin söz konusu mezarlıkta defni, onun vasiyetiydi. Bizler o vasiyetin gereğini yerine getirmek için o mezarlığa gittik” diyen Baydemir, gündüz saatlerinde mezarlık başvuruları ve mezarlığın hazırlanma çalışmalarının yürütüldüğünü aktardı. Hatun Tuğluk’un vasiyetini yerine getiremediklerini aktaran Baydemir, “Ey hükümet, ey devlet aklı, eğer bizim mezarımız ortak olamayacaksa, bizim sokaklarımız, şehirlerimiz nasıl ortak olabilir. Aynı mezarlıkta ölümüzü defnedemeyeceksek aynı nefesi nasıl teneffüs edebiliriz. Siz ne yaptığınızın, ne ektiğinizin ve ne biçtiğinizin farkında değil misiniz?” ifadelerini kullandı. 

 

Cenazeye hürmet gerek

Diyanet İşleri Başkan Vekili Ekrem Keleş, HDP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un vefat eden annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine saldırıyla ilişkin, “Cenazelerle ilgili İslam’ın koyduğu prensiplerle bağdaşmayan tutum ve davranışları tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu olayı kesin bir şekilde reddediyoruz. Bu tür olayların olmaması gerekiyor” dedi. Keleş, cenazelerde birtakım söylemlerin, tavırların ve protestoların İslam dininin bu temel ilkesiyle bağdaşmadığına dikkati çekerek, şöyle konuştu: “Bu olay, İslam dini bakımından tasvip edilecek bir olay değildir. Şiddetle kınanması gereken bir olaydır. Peygamber efendimiz bize cenazelere hürmet etmeyi göstermiş ve cenazelerin arkasından kötü konuşulmamasını tavsiye etmiştir. Cenazelerin iyilikleriyle anılmasını tavsiye etmiştir. Cenazelerle ilgili İslam’ın koyduğu prensiplerle bağdaşmayan tutum ve davranışları tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu olayı kesin bir şekilde reddediyoruz. Bu tür olayların olmaması gerekiyor. Cenazeler, öfkenin üzerinden ifade edileceği bir materyal yapılmamalıdır. Cenazelerin bu tür olaylara alet edilmesi asla kabul edilemez.” 

 

‘Asla ve asla kabul edilemez’

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldırım, Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinde yaşananlarla ilgili şunları söyledi: “Bu cenazenin defni ile ilgili yaşanan olay, asla ve asla kabul edilemez. Kendini bilmez birkaç kişinin ortaya koyduğu bir provokasyondur. Hemen zaten Valimiz, Bakanımız bize de bilgi vererek devreye girdiler ve meseleyi hallettiler. Ama burada bitmiyor. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı, gözaltılar var, sorgulamalar var. Tabii ki bu işin sorumluları kimse bulunacak, gereği yapılacak. Burada kimsenin tereddüdü olmasın.”

Okunma Sayısı: 3603
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı