"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yurtdışı oyları Türkiye'ye getiriliyor

28 Ekim 2015, Çarşamba 08:59
Yurt dışında kayıtlı Türk seçmenlerin genel seçim için oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından oy pusulalarının bulunduğu diplomatik torbaların Türkiye'ye getirilmesi işlemi sürüyor.

Planlama dahilinde Düsseldorf, Essen, Frankfurt, Köln, Mainz, Münster, Anvers, Brüksel, Amsterdam, Deventer ve Rotterdam'da kullanılan oylardan oluşan 403 diplomatik torba, Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçak ile Esenboğa Havalimanı'na getirildi.

Bu uçağın hemen ardından Berlin, Hamburg, Hannover, Kopenhag, Stokholm, Londra hattını kapsayan ve 193 diplomatik torbanın bulunduğu uçak da Esenboğa'ya iniş yaptı. Uçaklarda bulunan ve konteynerlere yerleştirilmiş 596 torba oy, tırlara yüklendi. Torbalara ilişkin teslim tutanakları, ilçe seçim kurulu üyeleri, parti temsilcileri ve Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mehlika Aytaç tarafından imzalandı. 

54 ülke ve 113 temsilcilikte 1 milyon 160 bin 38 seçmen oy kullanırken, gümrük kapıları hariç seçime katılım oranının yüzde 40 olarak gerçekleştiği öğrenildi.

AA

Etiketler: yurtdışı, oy, seçim, sandık
Okunma Sayısı: 1157
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı