"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yurtdışına çıkacak gazeteciler, BYEGM’den ‘sakınca yoktur’ yazısı alacak

11 Ağustos 2016, Perşembe 09:39
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Okutan, gazetecilerin yurtdışına çıkışının yasaklanmasıyla ilgili konuştu.

Okutan, “Gri pasaportla yurtdışına çıkacak gazetecilerin, BYEGM’den ‘basın kartı taşıyan bu gazetecinin yurt dışına çıkışında sakınca yoktur’ yazısı alması gerekiyor” dedi.

Geçen Pazar günü Yunanistan’dan Türkiye’ye gelen Diken yazarı gazeteci Hayko Bağdat,  havalimanı polislerince durdurulmuş ve pasaportuna el konulmuştu. Bu uygulama, ‘Gazetecilerin yurtdışına çıkışına engel geliyor’ tartışmalarının başlamasına neden olmuştu. CHP ve HDP’li vekillerse Bağdat’a yapılan bu uygulamayı Meclis gündemine taşımıştı.

AA’nın haberine göre Okutan, gazetecilerin BYEGM’den belge almaları gerektiğini söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, gazetecilerin yurtdışına çıkışıyla ilgili OHAL çerçevesinde aldığı yeni bir karar bulunduğunu belirten Okutan, sözlerine şöyle devam etti: “Bu karar havalimanlarına bir yazıyla gönderildi. Elinde pasaportu bulunan gazetecilerin yurtdışına çıkmadan önce mutlaka bu evrakı genel müdürlüğümüzden alması gerekiyor. Arkadaşlarımız gidiyor, mağduriyet yaşıyor. Bu mağduriyetin yaşanmaması için bu yazıyı, zamanında almalarını önemle rica ediyoruz.”

Etiketler: byegm, pasaport, gazeteci
Okunma Sayısı: 1335
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı