"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yurtdışında yaşayanları sevindirecek karar

13 Ekim 2015, Salı 13:30
Gurbetçinin yurtdışından getirdiği araçların Türkiye'de kalış süresi 6 aydan 24 aya çıkarıldı. Süre uzatımına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Başbakan Davutoğlu, müjdeyi 7 Haziran seçimlerinden önce verse de mevzuat değişikliği 1 Kasım seçimlerinden önce uygulamaya girmiş oldu. 4458 Sayılı Gümrük Kanununun Uygulanmasına Dair Bakanlar Kurulu Kararında değişiklik yapılmasına ilişkin karar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre; "Türkiye Gümrük Bölgesine getirilen kişisel kullanıma mahsus kara taşıtlarına, yirmi dört ay" geçici ithalat izni verilecek.

Böylece herhangi bir ülkede ikamet eden milyonlarca gurbetçi, Türkiye'ye getirdikleri arabaları, kendileri uçakla ya da bir başka taşıtla geri dönseler bile, 2 yıla kadar Türkiye'de tutabilecekler. Değişiklik öncesinde bu süre 6 ay idi. Gurbetçiler, 6 ayı geçen sürelerde her ay için iki katı ceza ödüyor ve 3 aydan sonra bu ceza katlanarak artıyordu.

UYGULAMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, sürenin 2 yıla çıkarılması uygulamasının, bugün, 13 Ekim 2015 tarihi itibariyle başlayacağını vurguladılar.

"OTOMOTİV SEKTÖRÜ ZARAR GÖRÜR"

Yine bir seçim öncesi Bakan Faruk Çelik'in gurbetçilere müjde vermesine karşın 6 aylık sürenin değişmemesi üzerine, CHP Milletvekili dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti. Bakan Yazıcı, önergeye "Otomotiv sektörümüz zarar görür, böyle bir yenilik düşünmüyoruz" yanıtını vermişti.

Yurtdışında 54 ülkede yaşayan 2 milyon 895 bin seçmen, 1 Kasım seçimleri için 8 Ekim'den itibaren oy kullanmaya başladı.

Okunma Sayısı: 3717
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • E-Tasbasi

    14.10.2015 03:46:27

    Birde baska bir sorun var Yurdisinda emekli olupta. Emekli bir gürbetci araciyla hangi sartlarda Türkiye kala bilir ve ne kadar zaman arac Türkiye kalir. Emekli olupda cok magdur olan Gurbetci var. Yasaminin ne kadarini yurt disinda gecirip araci ile Türkiyeye gelip ne kadar zaman araci ile Türkiye kala bilinir. Yani iki aciklik bekleniyor, 1- Izin amaciyla Yurtdisindan gelip arciyla vatanda kalacaklara uygulanacak yaptirimlar. 2- Birde yurdisinda emekli olup araci ile Vatana gelip kalmak istiyenlere uygulanacak kurallar ve yapmalari gerekenler neler olur. Bu konularada bir aciklik getirlimesi gerek. Yani vatandasin bu konuda aydinlatilmasi gerek. Baska bir durum varmi....!!!! Var ise lütfen o konudada aydinlatilamsi cok cok önemli. Vatandaslarin noksan bilgilendirmesiden dolayi sinirlarda cok zor anlar yasaniyor. Hem memurlar hemde vatandas magdur oluyor. ilginize simdiden tesekkürler ederim.

  • E-Tasbasi

    14.10.2015 03:46:16

    Gurbetçinin yurtdışından getirdiği araçların Türkiye'de kalış süresi 6 aydan 24 aya çıkarıldı. Bu aciklama beni tatmin etmedi. Ne gibi sartlarda araclarini Türkiye`de bu zaman zarfinda tuta bilecekler.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı