"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TOKİ MAĞDURUNDAN BAŞBAKANA AÇIK MEKTUP

18 Temmuz 2012, Çarşamba
Sayın Başbakanım! TOKİ’den bir daire aldım. Alırken devlet memuruna gelen zam oranında aylık ödemelerin artacağını zannediyorduk. Fakat yanılmışız. Daha sonra öğrendik ki zam aylık ödemeye geldiği gibi, hem de kalan toplam borca memur maaşına gelen zam oranında geliyor.
Okunma Sayısı: 4852
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali

    6.7.2015 11:36:24

    toki sattığı daire için her sene aylık ve yıllık zam yapıyor yani 120 bin ytl ye aldığınız daire size 150 bin ytl ye mal olacak demektir 1030 ytl den başlayan ödemeler 3 yıl sonunda 1600 ytl yi bulmaktadır yani devlet size uygun fiyatla ev satıyor görünüyor ama maalesef burada haberiniz yokken cebinizden paranızı alıyor.

  • selamettin durmuş

    8.1.2013 00:00:00

    Bende Tokiye faizsiz taksitle ev sahibi olmak için girdik.Fakat gelen zamlara bakınca tefeci faizini bile geçtiğini gördük.Ayrıca inşaat kalitesinin berbat olduğunu ve hiçbir teknik kurala uyulmadığını gördüm.Satsan satılmıyor, ödesen normal daire fiyatının en az dört katına gelecek.Seçimden önce sesimizi duyurabilirsek belki bir şansımız olabilir.Seçimden sonraya kalırsak ömür boyu toki mahkumu oluruz ve varımızı yokumuzu toki alır.Bu konuda ortak hareket edip sesimizi duyurmalıyız.

  • mahmut coşkun

    21.7.2012 00:00:00

    malisef bende sizin gibi magdurlardanım 2009 aralık ayında 80000 tlye160metre kare ev alabilecekken 60000tl kıredi kulanıp almadık 115000tlye 147metre kare daireyi aldık işcilik sıfır her 6 ayda bir artış 1040tl ile başladık şuanda 1300 tl oldu hala 67 taksidim var sırf faize girmemek adına şuanki uygulama faizi aratıyorsa sorumluları düşünmeye davet ediyorum ben hakımı helal etmiyorum

  • Tekin GÜNEŞ

    18.7.2012 00:00:00

    Sayın başbakanın bu mektup gibi birçok mektupdan haberi olduğuna eminim. Ama malesef sesimiz duyulmuyor. Biz de sandık başında duymayacağız onları.. TOKİ aldatmacasına inanmayın, gidin istediğiniz yerden seçerek alın dairenizi, toki daha yüksek alıyor.. faize girmeyelim diye girdik hayırlısı..

  • Özcan Saltabaş

    18.7.2012 00:00:00

       Degerli TOKİ İştirakçileri
       Abdülkadir Beyin yakınması virgülü virgülüne dogrudur. Sözleşmedeki ilgili maddelerin iptali icin açtığım davayı Starsburg’daki AİHM’e taşıdım.
        Diğeri TOKİ iştirakçilerine bu şekilde haksız şart davası açmalarını öneririm. Reddedilecektir ama sonuçda yogun dava açılması vaki olursa olaya zorunlu olarak el atılacagını umid ediyorum.
         El atmasalar da konuyu iç hukuk yollarından sonuç alınamadığında AİHM’e taşımak mümküm olacaktır.
         AİHM’e başvuru ücretsizdir ve hiçbir harç yoktur. Sadece EMS Yani APS ücreti olarak 50 TL ödeniyor o kadar.
         Magdur olanlar [email protected] adresime mail atarlarsa kendilerine dava dosya örnegi gönderebilirim.
         Ben çok pişman oldum ve binadaki işçilik çok kötü.
         Üstüne üstlük fiatı da piyasa fiatlarının üstünde oldugu kanaatindeyim.
        Öyle olmasa başka Bankalar borcun tasfiyesi için kredi kampanyası düzenlerler mi? Ya da aksi olsa alıcılar buna rağbet ederler mi?
          Saygılarımla.

       Dr. Özcan SALTABAŞ

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı