"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Almanya’daki Türkler “seçme hakkı” istiyor

19 Nisan 2014, Cumartesi
Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin vatandaşları yerel seçimlerde Almanya’da oy kullanma hakkına sahipken, yıllardır Almanya’da çalışıp vergi veren 100 binlerce Türk, yalnız Türkiye vatandaşı oldukları için seçme ve seçilme hakkında yararlanamıyor.
Almanya’da AB ülkesi vatandaşları dışındaki yabancıların yerel seçimlerde oy kullanabilmesine Sosyal Demokrat Parti ile Yeşiller Partisi ve Sol Parti olumlu bakarken, hükümetin büyük ortağı Hıristiyan Birlik partileri CDU/CSU buna tümüyle karşı çıkıyor. Son olarak hükümetin göç, mülteciler ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz’un Almanya’da yaşayan yabancılara yerel seçimlerde oy hakkı verilmesi gerektiği yönündeki açıklaması konuyu yeniden gündeme taşıdı. Almanya Türk Konseyi (ATK) Başkanı Taciddin Yatkın, yaptığı açıklamada, Özoğuz’un açıklamasını olumlu ve doğru bulduğunu söyledi. AB ülke vatandaşlarının yerel seçimde oy kullanma hakkına sahip olduğuna işaret eden Almanya Türk Konseyi (ATK) Başkanı Taciddin Yatkın, “Avrupa’da yaşayan diğer AB ülkesi vatandaşlarının AB’ye girdikleri günden itibaren burada 50 yıldan uzun bir süreden beri yaşayan yabancıların geleceği üzerine karar verebiliyorlarsa ve biz 50 yıldır bu hakka hala kavuşamamışsak burada bir demokrasi, burada bir hukuk ve eşitsizlik sorunu olduğunu görebiliyoruz” ifadesini kullandı. 
Okunma Sayısı: 593
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı