"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Dönüşüm’ Haziran’da başlıyor

21 Nisan 2014, Pazartesi
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) dershanelerle ilgili düzenlemeleri de içeren Kanun’un 14 Mart’ta Resmî Gazete’de yayımlanmasının ardından, özel okula dönüşecek dershane ve özel etüt merkezlerini dönüşümüne ilişkin yol haritasının belirlendiği ilk genelgeyi illere gönderdi.
Genelgede, dönüşüm öncelikleri ile sürece ilişkin olarak yapılacaklar sıralandı. Buna göre, 14 Mart 2014-1 Eylül 2015’te dershane veya öğrenci etüt eğitim merkezi kurucularından, kurumunu başka bir özel öğretim kurumuna dönüştürmek isteyenler, binalarını Özel Öğretim Kurumları Standartlar Yönergesindeki şartlara uygun hale getirmeleri ve Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 15. maddesindeki “Kurumların Dönüşümü” hükümlerine göre başvurmaları halinde, inceleme sonucu uygun görülenlere, “Kurum Açma İzni ile İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı” verilecek. Yasanın yürürlüğe girdiği 14 Mart 2014’te faal olan dershaneler ile 5580 sayılı Kanun’la yapılan düzenlemelere göre gerekli dönüşümü tamamlamayan öğrenci etüt eğitim merkezlerinden, dönüşüm programına dahil olmak istemeyenlerin faaliyetleri 1 Eylül 2015’te sona erecek. 
Okunma Sayısı: 605
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı