"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehzade Camii’nde Ramazan boyu iftar

13 Temmuz 2014, Pazar
Şehzade Mehmed Camii Koruma ve Yaşatma Derneği, Ramazan boyunca iftar veriyor. Hayırsever vatandaşların desteğiyle düzenlenen organizasyona her gün yerli ve yabancı yüzlerce kişi katılıyor.
2014 Mayıs’ında kurulan Şehzade Mehmet Camii Koruma ve Yaşatma Derneği Ramazan boyunca Cami avlusunda iftar organizasyonu düzenliyor. İftarlara yerli vatandaşların yanısıra Suriye, Mısır, Pakistan gibi ülkelerden gelen Müslümanlar iştirak ediyorlar. Derneğin genel sekreteri İsmetullah Güler, dernek ve faaliyetleri hakkında şunları söyledi: “Derneğimiz, İlim Kültür Derneği olarak başlayıp sonra isim değişikliğine uğradı ve Şehzade Mehmed Camii Koruma ve Yaşatma Derneği adını aldı. Emekli İlâhiyatçılar ve bürokratlar tarafından kurulan derneğimiz 29 Mayıs 2014’de faaliyete başladı.
Bu çevrede cami görevlileriyle temas halinde idik. Burada bir derneğe ihtiyaç olduğunu hissettik. Bundan dolayı bir dernek kurup herşeyi yasal yollarla götürmek istedik. Cami, merkezî bir yerde olduğu için etrafta yerli-yabancı birçok muhtaç insan var. Bu muhtaçlara yardım edilmesi gerekiyor. Çevrede hayırsever insanlar da var. Ramazan’ın başlaması, yardımlaşmanın önünü açması cihetiyle, rahmet oldu. Derneğimizin bir açılım yapması için iftar organizasyonu güzel bir faaliyet oldu. Hamdolsun kısa zamanda 30 sponsor bulduk. Halkımızın hamiyet duyguları yüksek. Onu canlandırmak için lokomotife ihtiyaç var. Dernek olarak biz bunu bir nebze yapmaya çalışıyoruz. Vesile olabilirsek kendimizi mutlu addedeceğiz. Şu anda 100 kişiye iftar veriyoruz, ama gönül çok daha fazla kişiye iftar vermeyi istiyor. Onun için yardımseverlerin katkılarını bekliyoruz.”

Teheccüde geleceklere Sahur verilecek
Osmanlının ve Mimar Sinan’ın yadigârı olan caminin bir külliye gibi hizmet vermesini hedeflediklerini söyleyen İsmetullah Güler camide Ramazan boyunca düzenlenecek faaliyetler hakkında şunları söyledi:
“Camide 10 senedir hatimle teravih kılınıyor. 4 senedir de Ramazanın son 10 günü yine hatimle teheccüd namazı kılınıyor. Yine derneğimiz hayırseverlerin ve kısmen belediyenin desteğini alarak teheccüde gelenlere sahur vermek istiyor. Çünkü yaklaşık 500 kişi teheccüde geliyor. Cami sabaha kadar ibadete açık. Bir külliye gibi, hem irşad hem ibadet hem de sosyal yardım bu camide gerçekleşiyor. Daha büyük hizmetlere niyetliyiz. Hayır severlerimizin teveccühünü bekliyoruz.”

Organizasyon çok güzel

İftara katılanlardan Ali Mustafa ise şunları söyledi: “Suriye’den Irak’a, Erbil’e gelen mültecilere yardım eden bir organizasyonda görevliyim. Aynı zamanda aylık bir ekonomi dergisi çıkarıyorum. Erbil’den ailemle birlikte İstanbul’a akrabalarımızı görmeye ve camileri gezmeye geldik. Burada iftar sofrasına dâvet edildik. Güzel insanlarla tanıştık. Orucumuzu güzel yemeklerle açtık. Böyle güzel bir yerde fakir insanlar için böyle bir organizasyon düzenlenmiş olması çok güzel. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.”           

Erhan Akkaya / İstanbul

Okunma Sayısı: 2308
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı