"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

40 derece sıcakta mesai

13 Temmuz 2014, Pazar
Mersin’in Silifke ilçesinde açık arazide zor şartlar altında çalışan tarım işçileri, 40-45 derece sıcakta açık arazide çalıştıklarını, şartlar ne kadar zor olsa da geçinmek için çalışmak zorunda olduklarını dile getirdi.
Sabah erken saatlerde zorlu mesainin başladığını aşırı sıcaklara rağmen akşama kadar çalıştıklarını belirten tarım işçileri, “Havaların çok sıcak olması bizi iyice bunaltıyor. Sabah erken saatlerde başlayan zorlu mücadelemiz ikindi saatlerinde bitiyor. Özellikle yaz aylarında 40-45 derece sıcaklıkta çalışıyoruz. Karşılığında da 25-30 lira kazanıyoruz.” ifadelerini kullandı. Tarım işçileri Ramazan ayı olmasına rağmen oruç tutamadıkları için üzüldüklerini, fakat, geçim içinde çalışmak zorunda olduklarını kaydetti. Bir gün boş bir gün dolu şeklinde çalıştıkları zaman boş günlerinde oruç tutabildiklerini belirten işçiler, “Bizler oruç tutmayı çok istiyoruz. Hatta bazı arkadaşlarımız oruçlu. Onlar ağaç gölgesinde ambalajda duruyor. Ama çok zorlanıyoruz. Sadece çalışmadığımız günlerde orucumuzu tutabiliyoruz.” şeklinde konuştu. 

Okunma Sayısı: 503
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı