"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

BU OPERASYONU NEDEN 17 ARALIK′TAN SONRA BAŞLATTINIZ?

25 Temmuz 2014, Cuma
İÇİŞLERİ BAKANINA: 17 ARALIK OPERASYONUNU YÜRÜ- TEN POLİSLERE NEDEN CADI AVI UYGULUYORSUNUZ?
İDARî VE SİYASî SORUMLULAR NEREDEYDİ?
MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını yürüten polislerin sahur vakti gözaltına alınmasıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala‘ya soru yağdırdı: “Devleti ele geçirme faaliyetleri” yürütülürken devletin ilgili birimleri ve devleti yöneten siyasî sorumlular ne yapmışlardır? Zamanında gerekli işlemleri yapmayan sorumlular kimlerdir?

Cemaate bağlı kaç kişi tesbit edildi?
Bakanlığınızca yapılan işlemlerin, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra başlatılma-sının ve ülke çapında adeta cadı avı şeklinde yürütülmesinin sebebi ne? Şimdiye kadar ordu, jandarma, MİT ve emniyet birimlerinde Gülen cemaatine bağlı kaç kişi tesbit edildi?

Suça göz mü yumdunuz? 
MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, yolsuzluk operasyonunu yürüten polislerin sahur vakti gözaltına alınmasıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na 15 yazılı soru önergesi verdi. İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istenen önergelerde, çeşitli sorular yöneltildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı tarafından, 30 İl Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen, Gizli Talimat Yazısının bazı medya organlarında da yayınlandığını dile getiren Işık, anılan yazının 1. Maddesinde yer alan, “Bu soruşturmanın çerçevesine giren cemaat üyesi olup örgütlü olarak hükümeti devirmek ve anayasal düzeni yıkıp, devleti ele geçirmek için doğrudan faaliyet yürüten kişilerin tespiti, adreslerinin ve açık kimlik bilgilerinin belirlenmesi, ülke çapında eş zamanlı arama ve delil elde etmek için ayrıntılı çalışma yapılıp, gecikmeksizin arama ve delil elde etme işlemlerinin gizlilik içinde yürütülmesi” talimatları verildiğine dikkat çekti. 

IŞIK’IN, EFKAN ALA’YA YÖNELTTİĞİ SORULARIN BİRKAÇI ŞU ŞEKİLDE
Eğer geriye dönük araştırmalarda suç teşkil eden görüşmeler elde edilmiş ise anılan dönemlerdeki devleti yöneten siyasi ve idari sorumlular kimlerdir? Anılan sorumlular neden bu suçlara engel olmamışlar ve gerekli önlemleri almamışlardır? Zamanında gerekli önlemleri almayan ve işlemleri yapmayan sorumlular hakkında şimdiye kadar hangi işlemler yapılmış ya da yapılmaktadır? Anılan talimat gereğince Bakanlığınızca anılan konularda yapılan işlemlerin, 17-25 Aralık 2013 tarihli yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra başlatılmasının ve ülke çapında adeta cadı avı şeklinde yürütülmesinin sebepleri nelerdir?
Okunma Sayısı: 1887
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Akif Aslan

    25.7.2014 08:21:00

    17 aralık sonrası başlamasının sebebi, iktidarın kendi yaptığı yolsuzluk ve ayrımcılıkların bu operasyon ile belgelenmiş olmasıdır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı